Protez kollarla 30 yıllık tamirci

Kollarını kaybetti ama umudunu kaybetmedi

Protez kollarla 30 yıllık tamirci
Giresun'un Görele ilçesinde Osman Kanbur isimli vatandaş 30 yıldır protez kollarla tamircilik yapıyor.

İlçe merkezinde iş yeri bulunan 64 yaşındaki Kanbur, kollarını kaybettikten sonra yılmayarak televizyon ve radyo tamirciliğine başladı. Çıraklıktan sonra ilçe merkezinde dükkan devralan Kanbur, vida takma, lehim, televizyon tamiri, uydu cihazı onarımı gibi işleri protez kollarıyla zorlanmadan yapabiliyor.

Kanbur ayrıca bu sene Yılın Ahisi ödülüne de layık görüldü.

Kanbur, yaptığı açıklamada, 1974 yılında askerden yeni geldiğinde 22 yaşında amcasının inşaatında çalışırken yüksek gerilime çarpılarak kollarını kaybettiğini söyledi.

Tedavi olup kazadan 6 ay sonra protez kol takılmasının ardından kendisini meşgul edecek bir iş aradığını anlatan Kanbur, "Uzun süre kendime vakit geçirmeye bir şeyler aradım. Elektroniğe de merakım vardı, nasıl bir iş olur derken kafamıza televizyon, radyo işi yattı. Arkadaşımın yanında iki sene çalıştım, sonra seyyar tamirciliğe başladım." dedi.

Kanbur, daha sonra köyde bir dükkan açtığını ifade ederek, "Orada devam ettim, çarşıda bir arkadaşım İstanbul'a gitti dükkanı ben devraldım. 1986 yılından beri mesleğime devam ediyorum. Meslekte yaklaşık 30 yıl oldu." diye konuştu.

Protezlerinin mesleğe ilk başladığı yıllarda elektronik olmadığını dile getiren Kanbur, "Mekanikti, omuz kastırmayla açılıp kapanıyordu. Eskiden biraz zordu ama azim olduktan sonra önünde bir şey durmuyor, yeter ki yapmayı isteyelim. Azim olduktan sonra bir şeyi başarmamak mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Kanbur, televizyon ve radyo tamirini nasıl yaptığını merak edenlerin olduğunu belirterek, kendisinin bu işe alıştığını ve hiçbir zorluk yaşamadığını kaydetti.

Günlük işlerinin dışında boş zamanlarda gezmeyi çok sevdiğini dile getiren Kanbur, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dağlara, köylere çok giderim, arabamla geziyorum. Evdeki işleri de kendim yapabiliyorum, bulaşık dahi yıkarım hiç sorun değil. Beni zorlayan bir şey yok. Zaten elektronikte de teknik gelişti, mesleğin ilk yıllarında vida sökerken zorlanıyordum onun da tabancası var onunla beraber söküyorum."

Kanbur, Yılın Ahisi seçilmesinin sürpriz olduğunu belirterek, bu durumun kendisini bir hayli mutlu ettiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler