Prof. Dr. Müftüoğlu; “Fındıkta sadece aganigi nagani yok.”

Fındık ve Sağlık konulu panel yapıldı.

Prof. Dr. Müftüoğlu; “Fındıkta sadece aganigi nagani yok.”

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, fındığın atıştırmalık bir ürün değil, gıda maddesi bir yiyecek olduğunu söyledi.
 
Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası(TÜGİS) ile Fındık Tanıtım Grubu’nun (FTG) ortaklaşa düzenlediği “Fındık ve Sağlık” konulu panelin söyleşi bölümünde, Necdet Buzbaş’ın maderatörlüğünde söz olan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu,  sağlıklı beslenmede fındığın çok önemli yeri olduğunu vurgulayarak, “Öncelikle fındığı bir atıştırmalık ürün değil, soframızda yer alması gereken bir yiyecek olarak görmeli ve kabul etmeliyiz” dedi.
 
Prof. Dr. Müftoğlu; “Fındıkta ne var?” diye sorarak başlattığı söyleşi de şunları söyledi:
“Fındıkta sadece aganigi nagani yok. Aslında fındıkta olmayan bir şey yok. İnsan beslenmesine lazım olan her şey fındıkta var. Çok güçlü bir protein kaynağı. İçindeki proteinler çok güçlü. Yağın kralı var. Omega 9 var. Vitamin var. Aganigi oradan geliyor zaten. İnsan üremesine etkisi var. Damar sağlığına var. Kanserle mücadelede var. Kansızlığa karşı koruyuculuğu var.”
 
İmkanı olan herkesin fındık yemesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Osman Mütüoğlu, “Fındığa tek pencereden bakarsanız ayıp edersiniz” diyerek şöyle devam etti:
 
“Fındığı atıştırmalık bir ürün olmaktan çıkarmamız lazım. Fındık bizim ulusal değerimizdir. Buna sahip çıkma mecburiyetimiz vardır. Dünya da herkes sahip olduğu böylesi ürünlere katma değerleriyle pazarlamaya çalışırken, bizim fındığa haksızlık etmemiz doğru değildir. Bakın fındık yağından daha az değerli olan bazı yağlar çok değerli diye kilosu 30 dolara kadar satılıyor. Oysa biz hala fındık yağının kıymetini anlatmakla meşgulüz. Her ürünümüz övgüye, öneme layık. Ama fındığı ilk sıraya koymamız lazım. Fındığa daha çok emek vermek, kafa yormak gerekiyor.”


 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel