Poşetleyip çalılığa attılar!

Samsun'un İlkadım İlçesinde Market Poşetinin İçine Çıplak Olarak Konulan ve Çalılık Alana Terk Edilen Yeni Doğmuş Kız Bebek Donmak Üzereyken Bir Vatandaş Tarafından Tesadüfen Bulundu. Samsun'un İlkadım ilçesinde market poşetinin içine çıplak olarak konula

Poşetleyip çalılığa attılar!

Samsun'un İlkadım İlçesinde Market Poşetinin İçine Çıplak Olarak Konulan ve Çalılık Alana Terk Edilen Yeni Doğmuş Kız Bebek Donmak Üzereyken Bir Vatandaş Tarafından Tesadüfen Bulundu.

 

Samsun'un İlkadım ilçesinde market poşetinin içine çıplak olarak konulan ve çalılık alana terk edilen yeni doğmuş kız bebek donmak üzereyken bir vatandaş tarafından tesadüfen bulundu.

 

Edinilen bilgiye göre, Kadıköy Mahallesi Kadı Caddesi yakınlarında çalılık alandaki patika yoldan geçen Cevdet Çaylan, bir poşetin kıpırdadığını gördü. Poşete yaklaşan ve bebek sesi duyan Çaylan, poşet içinde göbek bağı yeni kesilmiş çıplak kız bebekle karşılaştı.

 

Çaylan'ın durumu polise bildirmesi üzerine, olay yerine gelen ekipler bebeği sağlık kontrolü için Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürdü.

 

Bebeğin burada yapılan muayenesinde, yeni doğduğu, göbeğinin koparılarak kesildiği ve vücut ısısı düşen bebeğin donmak üzere olduğu belirledi. Bebeğe gerekli müdahale yapılarak kuvöze alındı. Çocuk Doktoru Banu Gülcan Öksüz, 'Yağmur' adını verdikleri bebeğin biraz daha geç bulunması halinde donarak ölme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

 

Çocuğun, söz konusu yerde bulunmasının büyük bir tesadüf olduğunu ifade eden Öksüz, 'Bebeğin bir günlük olduğunu tahmin ediyoruz. 2 kilo 700 gram ağırlığında. Geldiğinde çıplaktı ve donmak üzereydi. Vücut ısısı biraz daha düşseydi, şekeri düşüp beyin kanaması geçirip donarak ölebilirdi. Bebeğe gerekli müdahaleyi yaptık. Şu anda yeni doğan servisinde, beslenmeye başladı. Sağlığı iyiye gidiyor. Genel olarak sağlıklı bir bebek' dedi.

 

Yetkililer, bebeği terk edenlerin bulunması için gerekli çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel