Polisin âşık olacağı tabanca geliyor!

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, 2 yıl içinde Türkiye’de uluslararası marka olabilecek Sig Sauer, Glock ve Beretta ile boy ölçüşebilecek bir tabanca ailesinin üretiminin başlayacağını söyledi.Öncelikli kitlenin emniyet mensupları olduğunu anlatan Ba

Polisin âşık olacağı tabanca geliyor!

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, 2 yıl içinde Türkiye’de uluslararası marka olabilecek Sig Sauer, Glock ve Beretta ile boy ölçüşebilecek bir tabanca ailesinin üretiminin başlayacağını söyledi.

Öncelikli kitlenin emniyet mensupları olduğunu anlatan Bayar, “Bir emniyet mensubu veya vatandaş eline aldığında ona âşık olacak” dedi. Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği’nin Sapanca’da düzenlediği Arama Konferansı’na katılan Bayar, “Geçmişte Karadeniz’de silah imalatı çalışması yapmıştık.

EMNİYETLE ÇALIŞTIK

Bunun sonucunda kendi marka tasarımlarını ve ihracatını yapan firmalar ortaya çıktı. Trabzon’dan TİSAŞ, Giresun’dan BİRSAN, Rize’den ASİLSAN, Samsun’dan CANİK ve bunların yanı sıra Sarsılmaz Silah Sanayii bu yeni tabanca ailesini üretecek durumda bulunuyor. Ar-Ge desteğiyle bugün üretilenlerden bir üst seviye tabancalar ortaya koyacaklar” şeklinde konuştu.

Emniyetle çalışma yaptıklarını ve ne tip tabancaya ihtiyaç duyulduğunu sorduklarını anlatan Bayar, “Yapılan çalışmalarda emniyetin onayını aldıktan sonra sektöre ilettik. Proje çalışmalarında ortaya tabanca çıktı. Test aşamasına geçildi” dedi. Yüzde yüz yerli milli piyade tüfeği üzerinde Makine Kimya Endüstrisi Kurumu ile Kale Kalıp’ın çalışmaya devam ettiğini ama üretimde özel sektörden de yararlanılacağını kaydeden Bayar, “İhtiyaç birikti. G-3’ler teknolojik olarak çok eskidi. TSK’nın ihtiyacının karşılanması için birden fazla firmanın kapasitesi gerekecek” dedi.

 

 

Öte yandan Bayar, Türkiye’nin Patriot benzeri füze sistemi geliştirmesinin henüz kendi imkânlarının ötesinde olduğunu söyledi.

'KİRPİ'DE 2.'YE GEÇMEK BİZE 1 YIL KAYBETTİRDİ'

Çukurova Grubu’nun iştiraki BMC’nin ürettiği mayına dayanıklı araç Kirpi’nin üretimine firmadaki sorunlar nedeniyle ara verilmesiyle ilgili Bayar, “Banka kredisi kullandılar. Üretim tekrar başladı. Kalan 195 aracı mayısa kadar teslim edecekler. Sorun karşısında mayına dayanıklı zırhlı araç ihalesinin ikincisi Otakar’a yönelebilirdik ama test süreci nedeniyle bir yıl kaybederdik” diye konuştuk.

'TABANCANIN ROLLS ROYCE'UNU ÜRETECEĞİZ'

Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği Başkanı ve aynı zamanda Sarsılmaz Silah Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş, devam eden ‘marka tabanca’ projesi için “Tabancının Rolls Royce’unu üreteceğiz” yorumu yaptı. Aliş, “Savunma sanayi ihracatı bir yılda 850 milyon dolardan 1.2 milyar dolara çıktı. Tayland, Filipinler, Endonezya, Bangladeş, Sri Lanka ve Malezya’yı hedef ülke seçtik” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel