Polise yerli silah

Emniyet Genel Müdürlüğüne geçen yıl "Canik TP9" modeliyle 25 bin silah üreten Samsunlu firma, bu yıl da 25 bin silah temini için üretime başladı.Samsun Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 10 bin metrekarelik alan üzerinde faaliyetlerini sürdüren Samsun Y

Polise yerli silah

Emniyet Genel Müdürlüğüne geçen yıl "Canik TP9" modeliyle 25 bin silah üreten Samsunlu firma, bu yıl da 25 bin silah temini için üretime başladı.

Samsun Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 10 bin metrekarelik alan üzerinde faaliyetlerini sürdüren Samsun Yurt Savunma Sanayi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Emniyet Genel Müdürlüğünün açık teklif usulü düzenlenen ihalelerini alarak Türk polisinin kullandığı taktik silahlarının tedarikçisi oldu.

Firmanın Müdürü Haldun Yanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğünün iki yıldır çıkardığı şartnameyle artık yüksek teknoloji ürünü silahları satın aldığını anlattı.

Türk polisinin yüksek standart ve kalitede taktik amaçlı tabancalar kullanabildiğini belirten Yanık, ürettiklerin silahların bu ihtiyaca cevap verdiğini söyledi.

Yanık, Emniyet Genel Müdürlüğüne geçen yıl 25 bin adet "Canik TP9" modeli tabanca teslim ettiklerini belirterek, bu yıl da aynı sayıda silahı üretek emniyetin hizmetine sunacaklarını kaydetti.

Türk polisinin kullandığı Canik TP9 modelinin Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Hareket Dairesinden uzmanların talep ve önerileriyle onların ihtiyaçları düşünülerek tasarlandığını belirten Yanık, Türk polisinin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak son teknoloji kullanılarak üretilen silahların geliştirilmesi yönünde çalışmaların Ar-Ge birimlerince sürdürüldüğünü söyledi.

Yanık, son iki yıldır Emniyet Genel Müdürlüğünün ihalelerini aldıklarını ve silah tedariklerini sağladıklarını dile getirerek, üretim için üç vardiya halinde 24 saat esasına göre çalıştıklarını vurguladı.

Ürettikleri silahlar ve yeni model silahların geliştirilmesi yönünde çalışmalarının sürdüğünü belirten Yanık, ürettikleri tabancaların kompakt modellerinin üretilmesi üzerine prototip çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

- "Yeni model taktik silahlar tasarlıyoruz"

Dünyada iğne ateşleme sistemli ve hafiflik sağlayan polimer gövdeli yüksek atış kabiliyetlerine sahip taktik silahların tercih edildiğini belirten Yanık, "50 binlik performans atışları, soğuk ve sıcak şartlandırma, dağılım ve hız gibi testlerde çok ciddi başarı gösteren ürettiğimiz yeni nesil silahlar, ihalelerde ve ön yeterlilik testlerinde yerli ve yabancı firmalarla aynı platformlarda ön yeterlilikleri geçerek Türkiye'yi yurt dışında en iyi şekilde temsil ediyor" diye konuştu.

Yanık, hafif silah üretiminde 16 modelde üretim yaptıklarını, ürünlerinin de iç pazardan çok yurt dışında değerlendirildiğini anlatarak, üretimlerinin yüzde 80'inin yurt dışına gönderildiğini ifade etti.

Profesyonel kullanım dikkate alınarak tasarlanan polimer gövdeli ve iğne ateşleme sistemine sahip silahları Türkiye'de ilk olarak kendilerinin ürettiğini vurgulayan Yanık, üretimlerinin yüzde 80'ini Amerika Birleşik Devletleri'ne ihraç ettiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler