PKK, Karadeniz planı çantada çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna Kastamonu'da saldıran PKK'lı gruba karşı başlatılan operasyonda ele geçen sırt çantalarından, örgütün Karadeniz'de yapmayı planladığı eylemlerin listesi çıktıKastamonu Ilgaz'da Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konvoyun

PKK, Karadeniz planı çantada çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna Kastamonu'da saldıran PKK'lı gruba karşı başlatılan operasyonda ele geçen sırt çantalarından, örgütün Karadeniz'de yapmayı planladığı eylemlerin listesi çıktı

Kastamonu Ilgaz'da Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna saldırarak bir polisi şehit eden teröristlerle İhsangazi'de girilen çatışma sonrası yapılan takipte PKK'lıların bıraktığı çantalardan örgütün Karadeniz'deki eylem planları ele geçirildi.

El konulan planların bir bölümünün şifrelendiği, ilk belirlemelere göre ise çizimler ve şehir adlarının yazılı olduğu ifade edildi. Erdoğan'ın konvoyuna yönelik saldırıyı gerçekleştiren ve bir polisi şehit edip birini yaralayan terörist gruba yönelik amansız takip devam ediyor.

KÖYLÜLER İHBAR ETTİ
Kaybolan ineğini ormanda arayan bir köylünün teröristleri görüp ihbar etmesi üzerine jandarma timleri cumartesi gecesi saat 03.30 sıralarında Bozarmut Köyü'nde operasyon düzenlemişti. PKK'nın Karadeniz kırsalında faaliyet yürüten timle girilen çatışmada Tunceli nüfusuna kayıtlı Seyit Rıza kodlu Sancar Buluç isimli örgüt üyesi öldürülmüş, 4 terörist ise kaçmıştı. Gece saat 03.30 sularındaki operasyonda jandarmanın polis özel harekât timlerini operasyona dahil etmediği öne sürüldü.

Polis özel timlerinin ancak sabah saatlerinde operasyona katıldığı bilgisine ulaşıldı. Çatışmanın ardından kaçan teröristlerin ormanda bıraktıkları üç sırt çantasından ise bölgede planladıkları silahlı ve bombalı eylemlere ilişkin önemli dokümanlar çıktığı ifade edildi. PKK timinin Bartın, Bolu, Karabük ve Çankırı'da yeni eylemler hazırlığında olduğu saptandı. Sırt çantalarında bulunan krokiler ve keşif raporlarından polis merkezleri ile ekiplerinin hedef alındığı belirlendi.

PATLAYICILAR BULUNDU
Bozarmut Köyü kırsalında yaşanan çatışmadan sonra kaçan 4 teröriste ait sırt çantalarından çok sayıda patlayıcı ve mühimmat da çıktı. Çatışmanın ardından ola yerinde bir M-16 piyade tüfeği, bir Kalaşnikof, bu silahlara ait 30'ar mermi, 1 kilo 700 gram C-4 plastik patlayıcı, iki el bombası, bir el yapımı mayın, sırt çantalı iki telsiz, gece görüş dürbünü ile 7 elektrikli fünye ele geçti.

Bu arada operasyonda ele geçirilen M-16 ve Kalaşnikof piyade tüfekleri balistik incelemeleri tamamlandı. İki silahın Başbakan Erdoğan'ın konvoyuna yapılan saldırıda Recep Şahin'in şehit edildiği, polis memuru Metin Kuş'un da yaralandığı kanlı saldırıda kullanıldığı saptandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel