Pazarcılara ücretsiz çöp poşeti

Belediye, vatandaşların daha temiz ve düzenli bir ortamda sağlıklı ürünler almalarını sağlamak ve görüntü kirliliğinin önüne geçmek için semt pazarı esnafına ücretsiz çöp poşeti dağıtıyor.İlk olarak Yeni Cuma Mahallesi’nde bulunan semt pazarında başlatıla

Pazarcılara ücretsiz çöp poşeti

Belediye, vatandaşların daha temiz ve düzenli bir ortamda sağlıklı ürünler almalarını sağlamak ve görüntü kirliliğinin önüne geçmek için semt pazarı esnafına ücretsiz çöp poşeti dağıtıyor.
İlk olarak Yeni Cuma Mahallesi’nde bulunan semt pazarında başlatılan uygulama kent genelinde kurulan 11 pazarda da uygulanıyor. Gün içerisinde tüm tezgâhlara dağıtılan poşetler sayesinde pazar esnafının da daha temiz bir ortamda satış yapmaları sağlanıyor. Çöp poşeti dağıtımı uygulamasıyla pis koku ve olumsuz durumlar da engelleniyor. Belediye görevlileri ayrıca semt pazarlarında uyulması gereken temizlik ve genel kuralları içeren broşürler de dağıtıyor.
Öte yandan Trabzon Belediyesi haftanın 7 günü farklı mahallelere kurulan 11 pazar yerinde temizleme ve hijyen çalışmalarını düzenli olarak sürdürüyor. Pazarların dağılmasının ardından alanda oluşan çöpleri kısa sürede toplayan ekipler ayrıca Pazar yerlerini yıkayarak tertemiz bir hale getiriyor.

Vatandaşların temiz ve huzurlu bir ortamda alışveriş yapabilmesi için denetimlerin ve temizlik çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü belirten Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Pazar yerlerinin temizliği ve denetimi konusunda hassas davranıyoruz. Ekiplerimiz pazar yerlerinin dağılmasıyla kısa süre içerisinde alanın temizliğini gerçekleştiriyor. Yeni başlattığımız uygulama ile Pazar esnafına ücretsiz çöp torbaları dağıtıyoruz. Böylece semt pazarlarında satış yapan esnafımız atıklarını ve çöplerini poşetlerin içine atarak hem çevre kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunuyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyor. Trabzonluların daha rahat ve huzurlu alışveriş yapabilmeleri için tüm imkânları sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler