Pazar’a havalimanı piyangosu

İhalesi bugün yapılacak olan Rize-Artvin Havalimanı'nın inşa edileceği Rize’nin Pazar ilçesinde son dönemde gayrimenkul ve emlak fiyatlarında ciddi oranda artışlar oldu

Pazar’a havalimanı piyangosu

İhalesi bugün yapılacak olan Rize-Artvin Havalimanı'nın inşa edileceği Rize’nin Pazar ilçesinde son dönemde gayrimenkul ve emlak fiyatlarında ciddi oranda artışlar oldu.

Tamamlandığında dünyanın deniz dolgusu üzerinde yapılan en büyük havalimanı olma özelliği taşıyacak olan Rize-Artvin Havalimanı’nın henüz yapımına başlanılmamasına rağmen Pazar ilçesinde ekonomiyi canlandırdı. Pazar ilçesinde emlak fiyatları yüzde 30-40 oranında artarken, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde yaşayan ve aslen Pazarlı olan yatırımcılar da ilçeye akın etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Pazar Ticaret Odası Meclis Başkanı ve Pazar Emlakçılar Odası Başkanı Recep Çatan, “İlçemiz sınırları içerisinde havalimanı yapılacağının söylentisi bile emlak fiyatlarının yükselmesine neden oldu. İlçemizde emlak fiyatları yüzde 30-40 oranında arttı. Bu artışın yanında geçmişte ilçemizden ayrılan bir çok hemhşerimiz de yatırım yapmak için ilçemize geri döndü. Şimdiden havalimanının ilçede ekonomiyi canlandırması, tamamlandıktan sonra Pazar’a çok şeyler katacağının bir işaretidir” dedi.



Pazar ilçesi sakinleri ise yaptıkları açıklamalarda, havalimanı için ilçelerinin seçilmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek “Havalimanının ilçemizde yapılması sadece Pazar’a değil Rize’den Artvin’e kadar bütün bölgede bir çok fayda sağlayacaktır. Havalimanı ile ilçemizin hızla gelişeceğine inanıyoruz” diye konuştular.

Avrupa'nın en büyüğü, dünyanın ise üçüncü 

Rize’nin Pazar ilçesi sahilinde deniz dolgusu üzerinde yapılması planlanan havalimanı, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra Türkiye’de ikinci deniz dolgusu üzerine yapılan havalimanı olacak. Yaklaşık 100 milyon tonluk dolgu kullanılacak projede pist boyu 3 bin metre, pist eni 45 metre olacak. 4 bin 500 metrekare alanda inşa edilecek havalimanı sahile paralel olacak. Yılda yaklaşık 2 milyon yolcuya hitap etmesi planlanan havalimanı inşaat tekniği ile de dünyadaki benzerleri arasında Avrupa'da 1., dünya'da 3. olma özelliğine sahip. Bütünüyle deniz dolgusu üzerinde inşaatı yapılan Ordu-Giresun Hava Limanı model alınarak inşa edilecek. Deniz üzerinde inşa edilecek bir hava limanı olmasına rağmen kara hava limanları ile aynı boyutlarda ve özelliklerde olacak. İniş kalkışlar için Boeing 737-800 tipi uçaklar referans alınarak projelendirilen havalimanının 750 milyon TL7ye mal olması bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler