Patroniçe Trabzon'da yakalandı

Trabzon polisi, yaptığı operasyon sonucu 18 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıslar geniş güvenlik önlemleri alınarak Trabzon Adliyesi'nde hakim karşısına çıkartıldı. Edinilen bilgiye göre, Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri

Patroniçe Trabzon'da yakalandı

Trabzon polisi, yaptığı operasyon sonucu 18 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıslar geniş güvenlik önlemleri alınarak Trabzon Adliyesi'nde hakim karşısına çıkartıldı.

 

Edinilen bilgiye göre, Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyon sonucu Suç İşlemek Amacıyla Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Kurmak, Yönetmek, Örgüte üye olmak, Örgüte Yardım ve Yataklık Yapmak, Yurda İllegal Yollardan Fuhuş Amaçlı bayan sokmak, Fuhuş Amaçlı İnsan Ticareti Yapmak, Zorla Fuhuş yaptırmak ve Fuhuşa Teşvik Aracılık ve Yer Temin Etmek suçlaması ile toplam 18 kişi gözaltına alındı.

 

operasyo.jpg

 

HERŞEYE BİR KOD ADI KOYMUŞLAR

Asayiş Şubesi ekipleri soruşturma ile ilgili olarak 3 otel, 6 kafe ve 8 ikamet olmak üzere toplam 17 adrese eş zamanlı operasyon yaptı.

Suç örgütüne yönelik çalışmanın yaklaşık 10 aylık bir süre zarfında gerçekleştiği, yapılan çalışmalar sonucu örgüt liderlerinin G.K. “abla” ve B.B.’nin “amca” kod adı ile adlandırıldıkları, yine ayrıca fuhuş işi için “Çay İçme” , Sınırdan kaçak geçme konusunda “Sınavı geçtiniz mi” ve bayan konusunda “Çanta” gibi kodları kullandıkları öğrenildi.

 

 

ERMENİSTAN’IN ‘PATRONİÇESİ’YMİŞ

Gözaltına alınanlar arasında yer alan G.K. isimli bayanın Ermenistan medyasında “Ermenistanın son patroniçesi” şeklinde nitelendirildiği kaydedildi.

 

operasyonn.jpg

 

Operasyonla ilgili Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ermenistan ve Gürcistan bağlantılı fuhuş amaçlı İnsan Ticareti konusu olduğu, Örgüt Lideri G.K isimli şahıs evlenerek Türk Vatandaşlığı hakkını kazandığı bundan dolayı hem Türk vatandaşı hem de Ermenistan vatandaşı olduğu, G.K isimli şüpheli şahsın Ermenistan ülkesinde de İnsan Ticareti Olayından dolayı arandığı, bu şahsın Ermenistan medyasında yer alan “Ermenistanın son patroniçesi” başlığı altında defalarca yer aldığı anlaşılmıştır.

operasyon.jpg

 

Örgüt liderinin Emniyet birimlerinin işyerlerine yönelik yapılacak aramalara karşı önlem aldıkları ve sermaye bayanları işyerinden kaçırmak suretiyle, kiralamış oldukları evlere veya işyerleri içerisinde kendileri tarafından yapılan gizli bölmelere götürdükleri, Fuhuş amaçlı kullanılan yabancı uyruklu sermaye bayanların sınırdışı olmaları halinde bu bayanları tekrar kaçak olarak geri getirmek amacıyla Artvin Sarp sınır kapısındaki kişilerle irtibata geçerek belli bir ücret karşılığında kaçak yollardan Türkiye’ye soktukları, Örgüt lideri G.K’nın Antalya ve Kırşehir illerinde yabancı uyruklu bayanlara fuhuş yaptıran kişilerle irtibatlı olduğu ve gerektiğinde bu kişilerle irtibata geçerek elinde bulundurmuş olduğu sermaye bayanlardan bir kısmını bu şahıslara belli bir ücret karşılığında gönderdiği, bazen kendisinin götürerek teslim ettiği tespit edilmiştir, Ayrıca konuyla ilgili fuhuş ve  insan ticareti sayısını gösteren çeteleler, görüntü cd’leri yurt dışına para gönderme evrakları ele geçirilmiştir”

 

Haber: Batuhan Hazar ÇAVDAR / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel