Patrik Trabzon'da geziyor

 Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos, Trabzon ve Gümüşhane'deki harabe halindeki tarihi manastır ve kiliseleri gezdi.Sabah saat 09.00 sıralarında otelinden 5 jiple birlikte beraberindeki din adamları ile birlikte ayrılan Bartholomeos, ilk olarak Trabzo

Patrik Trabzon'da geziyor

 

Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos, Trabzon ve Gümüşhane'deki harabe halindeki tarihi manastır ve kiliseleri gezdi.

Sabah saat 09.00 sıralarında otelinden 5 jiple birlikte beraberindeki din adamları ile birlikte ayrılan Bartholomeos, ilk olarak Trabzon-Gümüşhane il sınırında yer alan tarihi Santa Harabeleri'ne gitti. Yoğun sis nedeniyle araçlar yayla yolunda yollarını kaybederken, sisin dağılması ile birlikte konvoy 3 saatlik yorucu bir yolculuğun ardından harabelere ulaştı. Burada aracından inerek korumalarının da yardımı ile bölgedeki tarihi manastır ve kiliseleri gezen Bartholomeos, yöredeki çocuklara pasta dağıttı, vatandaşlarla sohbet etti. Harabe halindeki bir kilisede kısa bir ayin de düzenleyen Patrik Bartholomeos, ardından Gümüşhane'ye geçerek Krom Vadisi'nde bulunan tarihi manastır ve kiliseler ile Olucak (İmera) Manastırı'nı gezerek buralarda da dua ederek incelemelerde bulundu. Yaklaşık 10 saat süren gezisinin ardından Patrik, Trabzon'da konaklayacağı otele doğru hareket etti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel