Palamut güldürdü, hamsi üzdü

 Ordu'da önceki sezon 102 bin ton avlanan palamut bu sezon 886 bin 840 tona ulaşarak hem balıkçıyı memnun etti hem de uzun süre sofraları süsledi. Hamside ise hayal kırıklığı yaşayan Ordulu balıkçı, önceki sezon 39 bin 943 ton hamsi avlamasına karşın bu s

Palamut güldürdü, hamsi üzdü

 

Ordu'da önceki sezon 102 bin ton avlanan palamut bu sezon 886 bin 840 tona ulaşarak hem balıkçıyı memnun etti hem de uzun süre sofraları süsledi.
 
Hamside ise hayal kırıklığı yaşayan Ordulu balıkçı, önceki sezon 39 bin 943 ton hamsi avlamasına karşın bu sezon 6 bin 440 tonda kaldı
 
Denizlerde 1 Eylül 2012'de başlayıp 15 Nisan 2013'te sona eren balık avı sezonunda balıkçılar palamutla güldü, hamsiyle üzüldü. 
     
Hamside ise hayal kırıklığı yaşayan Ordulu balıkçı, önceki sezon 39 bin 943 ton hamsi avlamasına karşın bu sezon 6 bin 440 tonda kaldı. 
     
Palamut hamsiyle beslendi     
     
Gülyalı Balıkçı Kooperatifleri Başkanı İnan Sağlam,yaptığı açıklamada, geçen sezona oranla avlanan hamside bu sezon yaşanan düşüşün, palamudun bol olmasından kaynaklandığını söyledi. 
     
Balıkçılar arasında dile getirilen, "palamut bol olunca, hamsi az olur" söylemini istatistiksel verilerin doğruladığını belirten Sağlam, şunları kaydetti: 
     
"Hamsi bazı yıllar çok, bazı yıllar ise az tutulur. Bu sezon da az tutulduğu yıllardan biri oldu. Bizim açımızdan burada en önemli faktör palamudun bol avlanması. Çünkü palamut, hamsiyle beslenen bir balık türü. Geçen sezon palamut az, hamsi çok avlanmıştı. Bu yıl tam tersi bir tablo var. Hamsi az, palamut çok avlandı. Palamut bol olunca hamsi üreyemiyor." 
     
Sağlam, hamsinin az miktarda avlanmasının nedenlerinden birinin de "bilinçsiz avlanma" olduğunu sözlerine ekledi. 
     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler