Özel yetkili savcı görevden alındı

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından bu sabah kendilerine gönderilen tebligat ile iki savcının özel yetkileri kaldırıldı. Savcı Genç, 2007 yılında oğlu Trabzon'da trafik kazası geçirdiği için tayinini istemişti. 2. DALGANIN İFADESİNİ ALMIŞTIS

Özel yetkili savcı görevden alındı

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından bu sabah kendilerine gönderilen tebligat ile iki savcının özel yetkileri kaldırıldı. Savcı Genç, 2007 yılında oğlu Trabzon'da trafik kazası geçirdiği için tayinini istemişti. 

2. DALGANIN İFADESİNİ ALMIŞTI

Savcıların bugünden itibaren odalarını değiştirdiği belirtildi. Özel yetkileri alınıp cumhuriyet savcısı olarak görevlendirilen Fatih Genç ile Faruk Çalışkan'ın yerlerine Sinan Taşkın ile Zafer Kılınç'ın atandığı belirtildi.

Özel Yetkili cumhuriyet savcıları Genç ile Çalışkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik düzenlenen 2. dalga operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan ilk etapta adliyeye sevk edilen şüphelilerin ifadelerini almıştı.

SAMAST'IN İFADESİNİ ALMIŞTI

Özel Yetkili Savcı Fatih Genç, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görev yapmış ve Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast'ı sorgulayarak İstanbul'a göndermişti. Fatih Genç, Rahip Santoro cinayeti soruşturmasında da görev almıştı.

Savcı Faruk Çalışkan da İzmir'e Antalya'dan atanmış ve birçok operasyonu yürütmüştü.

OĞLU TRABZON'DA TRAFİK KAZASINDA ÖLMÜŞTÜ

Savcı Fatih Genç'in 6 yaşındaki oğlu Doğukan Genç, 2007 yılında Aydınlıkevler Mahallesi Tanjant Yolu mevkiindeki Adliye Lojmanları önünde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler