Özdemiroğlu’na Artvinli hemşerilerinden plaket

Kanun profesörü Özdemiroğlu’na Artvinli hemşerilerinden plaket

Özdemiroğlu’na Artvinli hemşerilerinden plaket

Türk Sanat Müziği bestecisi, araştırmacı yazar ve Trabzon Üniversitesi öğretim üyesi Özdemir Hafızoğlu’nu hemşerileri plaket ile onurlandırdı.

Trabzon’da Türk Sanat Müziği denilince akla gelen ilk isimlerden biridir Özdemir Hafızoğlu. Müzisyen ve besteciliğin yanı sıra araştırmacı yazar ve öğretim üyesi de olan Hafızoğlu, aslen Artvin Şavşatlıdır.  Saz ve sözlü müzik bestesi ile birlikte Türk müziği üzerine makale, deneme ve eleştiri yazıları da bulunan Hafızoğlu’na Trabzon’da yaşayan Artvinli hemşerileri de her fırsatta sahip çıkar ve destekler. 

9 Mart’ta KTÜ Sahil Tesislerinde muhteşem bir katılımla gerçekleştirilen Artvin’in kurtuluş gecesi etkinliğine desteklerinden dolayı Trabzon Artvinliler Derneği başkanı Ahmet Külekçi tarafından Özdemir Hafızoğlu’na plaket takdim edildi. 

Külekçi burada yaptığı konuşmada ”Özdemir hocam gerçek bir sanatçı ve ülke sevdalısı hemşerimizdir. Kendisi ile her zaman gurur duyuyoruz, duymaya da devem edeceğiz. Her zaman ki gibi desteklerinden ve katkılarından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Özdemir Hafızoğlu, 1989 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü’nde öğretim görevlisi oldu, lisansını da aynı bölümde tamamladı. Öğretim üyeliği görevini Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde sürdürdü. Akçaabat Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ve Akçaabat Kültür, Sanat ve Müzik Derneği kuruluşu ve icra heyeti, Trabzon Liselerinden Yetişenler Kültür ve Dayanışma Derneği- Vakfı (TLYD) TSM icra heyeti ve Koro şefliği, TRT TSM Gençlik Korosu eğitici hocalığı görevlerinde bulundu. 

Özdemiroğlu ayrıca, Doğu Karadeniz Türk Sanat Müziği Korolar Birliği’ni ve Trabzon Türk Müziği Orkestrasını oluşturdu. Bu orkestrayla birçok ilde kendi eserlerinden oluşan saz eserleri konserleri verdi.

Özdemiroğlu’na Artvinli hemşerilerinden plaket

Özdemiroğlu’na Artvinli hemşerilerinden plaket

Özdemiroğlu’na Artvinli hemşerilerinden plaket
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel