Özak fındık fiyatı için ne dedi?

Bakan Özak yaptığı açıklamada, açıklanan fiyat ile vatandaşların mağdur olmayacağını belirterek, geçen yıla bakıldığında hemen hemen aynı fiyatın fındığa verildiğini belirterek, şunları kaydetti: ''Açıklanan fiyat, hayırlı uğurlu olsun diyorum. Yine TMO a

Özak fındık fiyatı için ne dedi?
Bakan Özak yaptığı açıklamada, açıklanan fiyat ile vatandaşların mağdur olmayacağını belirterek, geçen yıla bakıldığında hemen hemen aynı fiyatın fındığa verildiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Açıklanan fiyat, hayırlı uğurlu olsun diyorum. Yine TMO alımı yapacak. Bu yıl tabii üretim fazla, stok fazla, bunun için hazineyi ve vatandaşı dengeler bir formül ortaya kondu. Çok düşünüldü, sayın Başbakan'ımız ve bakanımız bölgeye gelerek buradaki sivil toplum örgütleri ile konuştu ve bütçe dengeleri içerisinde asgarisini vermeye çalıştık. İnşallah vatandaşımız memnun olur. Verilen kademeli fiyat, fındık fiyatının ileriye doğru düşmeyeceği anlamına gelir.''

Bakan Özak, gömleğin düğmelerinin baştan yanlış iliklendiğini de vurgulayarak, ''biz piyasaya müdahale etmemeye çalıştık. Serbest piyasada fiyat oluşmasını istedik. Piyasaya 2-3 yıl girmedik. Ama FİSKOBİRLİK o dönemlerde anormal bir rakamla piyasaya girdi, fındığı aldı ama parasını ödeyemedi, satamadı ve yanlış başladı. Bu yanlışı biz düzeltmeye çalıştık'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel