Özak: Belden aşağı vuruyorlar

BAYINDIRLIK İskan Bakanı Faruk Özak, bir süredir dedikodu şeklinde yayılan ve son olarak ulusal bir gazetede haber olarak verilen “Bakanlıktan istifa edip belediye başkanlığına aday olacak” şeklindeki haberlerin kasıtlı olarak ve Trabzon'dan çıkartıldığın

Özak: Belden aşağı vuruyorlar
BAYINDIRLIK İskan Bakanı Faruk Özak, bir süredir dedikodu şeklinde yayılan ve son olarak ulusal bir gazetede haber olarak verilen “Bakanlıktan istifa edip belediye başkanlığına aday olacak” şeklindeki haberlerin kasıtlı olarak ve Trabzon'dan çıkartıldığını söyledi.

Yıldırımhan'a da Yapılmıştı
BAŞKANLIK görevinin onurlu bir görev olduğunu ifade eden Özak, kendisine bu yönde hiçbir talep gelmediğini kaydetti. Özak, “Belden aşağı vuruyorlar. Bunların kaynağı Trabzon. Geçtiğimiz dönem bizim adayımız Mazhar Yıldırımhan'a da bunlar yapıldı” şeklinde konuştu.

Gümrükçüoğlu, Aday Adayı
SAĞLIK Bakanlığı Müsteşarlığı'ndan istifa eden Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun diğer aday adaylarından farksız olduğunu söyleyen Özak, “Bizim adayımızı anketler ve teşkilatlar tespit edecek. Aralık ayı sonuna kadar sürecin tamamlanmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak, kendisinin Trabzon Belediye Başkan adayı olacağı yönündeki haberlerin ve söylemlerin kasıtlı olarak çıkartıldığını söyledi. Söz konusu iddiaların Trabzon'dan çıkartıldığını ileri süren Özak, bunu belden aşağıya siyaset yapmak olarak yorumladı. Trabzon Belediye Başkanlığı görevinin çok onurlu bir görev olduğunu ifade eden Özak, hiçbir kişiden kendisinin aday olması yönünde bir talep gelmediğini söyledi. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun aday adaylığı konusunda Bakan Özak, "Biz aday adaylarının çok olmasını ve bu aday adayları içerisinde en iyi ismin seçilmesini istiyoruz. Başbakanımız tarafından kimseye verilmiş bir söz yok" dedi.
Trabzon Sanatevi'ni ziyaretinden sonra günebakış'ın sorularını cevaplayan Bakan Özak, çarpıcı açıklamalarda bulundu

MAZHAR YILDIRIMHAN'A DA BELDEN AŞAĞI VURMUŞLARDI
Kendisinin Trabzon Belediye Başkan adayı olacağını söylemenin belden aşağı siyaset yapmak olduğunu kaydeden Özak, Trabzon Belediye Başkanlığı'na aday olacağı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu söyleyerek, "Ben gazeteci arkadaşların yerinde olsam bu haberin kaynağını araştırırdım. Bu haberler buradan kaynaklı haberlerdir. Ne Başbakanımız aday olmamız için bir talebi oldu ne de bizim böyle bir talebimiz oldu. Bunları birileri uyduruyor. Biz hiçbir zaman belden aşağı siyaset yapmadık. Fakat geçtiğimiz dönem bizim adayımıza bunlar yapıldı. Ben bu haberleri maksatlı olarak buluyorum. Biz adayımızı belirleyip top yekûn arkasında çalışacağız ama asla ve asla belden aşağı siyaset yapmayacağız. Seviyeli bir yarış yapacağız. Biz bu güne kadar ne yaptık. Belediye ne yaptı. Neleri yapamadı. Ne söz verdi, ne vermedi hep bunları konuşacağız. Belediye başkanlığı çok önemli bir görevdir ve kutsaldır. Halk bana milletvekilliği görevi verdi. Bakan olarak hizmet ediyorum. Arkadaşlarımız belediye başkanlığı için aday adayı oluyor ve olmaya devam ediyorlar. Biz Trabzon'a hizmet etmeye devam ediyoruz, edeceğizde" ifadelerine yer verdi.

BAŞBAKAN'IN KAFASINDA BİR İSİM YOK
AK Parti'nin belediye başkan adayının kim olacağı konusunda netleşmiş bir ismin kesinlikle olmadığını kaydeden Özak, "Şu anda aday adayları içinde bir ismin ön plana çıkması gibi bir durum söz konusu değil. Biz Kızılcahamam Kampı'nda Başbakanımızla bu konuyu konuştuk. Kafasında böyle bir ismin olup olmadığını sorduk. Başbakanımız kafasında bir isim olmadığını söyledi. Bu arada Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun istifa edebileceği ifade edildi. Başbakanımızda 'Adayı ben tespit etmem sizde tespit edemezsiniz. Halk ve teşkilat tespit eder" dedi. Yani önce halk ve teşkilatlar tespit edecek sonra milletvekillerinin görüşleri alınacak ve en son Başbakanımız ve ekibi bu konuda karar verecek. Başbakan bile şunu aday gösteririm demiyor. O halde milletvekilleri de karar veremeyecek. Buna kim karar verecek. Kamuoyu yoklamaları, sonra teşkilatlarımız, sonra milletvekilleri. Buna daha sonra da Başbakanımız ve etrafındaki seçici kurul bir araya gelerek karar verecek. Bizim baskımızla illa aday ol diye bir durum söz konusu değildir. Ancak Sayın Gümrükçüoğlu kendi inisiyatifiyle ve önümüzdeki süreci bilerek aday olmayabileceğini bilerek bu işe soyunmuştur. Saygı duymak lazım. Aday adaylarının çok fazla olmasını istiyorum. Bayramdan sonra bu sayının çok artacağını düşünüyorum. Büyük bir partiyiz. Hizmet etmek kutsal bir görevdir. Bakışımız budur. Sayı ne kadar çok olursa bundan o kadar mutlu oluruz" diye konuştu.

ARALIK SONUNA KADAR BELLİ OLUR
Ak Parti'nin Trabzon Belediye Başkan adayının bu ayın sonuna kadar belli olacağını kaydeden Özak, "Aday adaylarının başvuruları için gerekli olan zaman bayramdan sonra bitiyor. Hemen kamuoyu yoklamaları yapılacak ve kısa süre içinde bu konu sonuçlandırılacak. Adayın belirlenmesi aralık sonunu ocak ayı başını bulur. Trabzon'da aday adaylarından sonra bir kamuoyu yoklaması yapılacak. Aday adaylarından hangisinin aday olması gerektiği sorulacak. Bunla ilgili sonuç ortaya çıkar. Bizim fikrimizi alır aday adaylarıyla görüşür, gelişen duruma göre de bir karar verilir" ifadelerine yer verdi.

TMO'NUN ÜRİTİCİYE BORCU KALMADI
Bakan Özak, TMO'nun 26 Kasım tarihinden önce fındığını veren üreticiye olan borcunu ödediğini ifade ederek, " Dünden itibaren TMO 251 milyon YTL fındık parasını Karadeniz'e gönderdi. Trabzon'a da bundan 19 milyon YTL bir para geliyor. Biz vatandaşı mağdur etmemeye çalışıyoruz. Malını verip parasını alamayan üreticimiz cumartesi günü de paralarını alabildiler. Vatandaşımız da hükümet de haklı. Uygun bir çözümü bulmaya çalışıyoruz. Stokta çok fındık olmasına rağmen TMO kanalıyla bankadan faizle para alarak vatandaşı mağdur etmemek için elinden geleni yapıyor. Burada bir yatırım yok. Köylü var çiftçi yok. Tarım arazileri küçüktür. O bakımdan şimdilik iyi oldu. 250 milyon YTL iyi oldu. Daha çok para kazansın dileğimizdir. İnşaallah yurt dışı ihracatımız 450 bin ton artar, iç tüketim artar. Fındık değerlenir. Ama şu andaki pozisyonda geçen yılki stok duruyor, bu yılki duruyor. Fındık parasının yukarı çıkması aşağı inmesi önemli olan üreticinin cebine girecek olan paradır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler