Özak: "Bayanların işi daha zor"

Bakan Özak, Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi tarafından Trabzon ve komşu illerdeki kadın girişimcilere yönelik hazırlanan '10 bin Kadın Girişimci Sertifika Programı'nın Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki tanıtım programına katıldı. Özak, burada yaptığ

Özak: "Bayanların işi daha zor"

Bakan Özak, Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi tarafından Trabzon ve komşu illerdeki kadın girişimcilere yönelik hazırlanan '10 bin Kadın Girişimci Sertifika Programı'nın Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki tanıtım programına katıldı. Özak, burada yaptığı konuşmada, bu tür eğitimlerin katılımcıları hedeflerine ulaştırmak noktasında itici bir güç olacağına inandığını dile getirdi. Özak, hükümet olarak gerek AB yolunda attıkları adımlar, gerekse toplumsal algılamada kadınlar için yaptıkları pozitif ayrımcılığın da etkisi ile kadının toplumdaki girişimci rolünün gün geçtikçe arttığına değindi.

Kadınların sosyal hayatta, ekonomik faaliyetler içinde, özel sektör ve kamuda yönetici olarak daha fazla yer almasının toplum için de artı bir değer olacağının altını çizen Özak, "Bayanların işinin erkeklere göre daha zor olduğu inancındayım. Her birinizin hayatta birden fazla rol üstlendiğiniz tartışılmaz bir gerçek. Hem anne, hem ev hanımı, hem iyi bir eş, hem de iş hanımı olmak bunlardan sadece bir kaçı. Ama bayanlarımızı ön plana çıkaracak en önemli nitelik onların girişimcilikleri olacaktır. " dedi.

Programa, Bakan Özak'ın yanı sıra Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile diğer ilgililer ve davetliler katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel