Ovit tüneli tehlikeye girdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın seçim bölgesi İspir’i buluşturacak Ovit Tuneli Projesi, bölgenin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nca sit alanı ilan edilmesiyle tehlikeye girdi.Erzurum İl Genel M

Ovit tüneli tehlikeye girdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın seçim bölgesi İspir’i buluşturacak Ovit Tuneli Projesi, bölgenin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nca sit alanı ilan edilmesiyle tehlikeye girdi.
Erzurum İl Genel Meclisi’nin İspirli üyesi Tahsin Bayramoğlu, Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla hayata geçirilen projenin iptalinin Erzurum’un nefes borusunun tıkanması anlamına geleceğini söyledi.

Rize- İspir- Erzurum duble yolu ile Rize- Mardin otoyolunu kapsayan Ovit Tuneli Projesi’nin yapılacağı bölgenin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca sit alanı ilan edilmesinden dolayı, yol iptal edilme tehlikesiyle karşı karşıya geldi. Ovit Tüneli Projesi’nin 1950’li yıllardan itibaren düşünülen çok önemli bir proje olduğunu belirten İl Genel Meclisi’nin İspirli üyesi Tahsin Bayramoğlu, birçok fiziki ve hukuki engellerin aşılarak olgunlaştılan düşüncenin bizzat Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla proje aşamasına getirildiğini kaydetti.

Ovit Tuneli Projesi’nin bölgesel değil uluslararası bir niteliğe sahip olduğunu ifade eden İl Genel Meclisi üyesi Bayramoğlu,
“Yolun geçeceği güzergahtaki tüm kentlerin yöneticilerinin ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla toplantılar yapılarak projenin tamamlanması halinde ortaya çıkacak katma değerlerle ilgili teknik ve ekonomik hesaplamalar yapıldı. Cumhuriyet tarihini en büyük entegre projesi ve yüz akı GAP’ın ürünlerinin denizler aşırı ülkelere pazarlanmasının en önemli ayağı olacak proje, böyle küçük düşüncelere bırakılmayacak kadar önemlidir” diye konuştu.

Bölgedeki turizm, tarım ve hayvancılığın kalkınmada lokomotif olabilmesi için Sarp- Habur sınır kapıları arasındaki ulaşımın buluşturulmasından geçtiğini dile getiren Bayramoğlu, şöyle konuştu:
“Başta Başbakan Erdoğan, tüm yetkililere ve kamuoyuna çağrıda bulunmak istiyorum. Bu projenin iptali Erzurum’un nefes borusunun tıkanması demektir.
Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun sit alanı uygulamasını yeniden gözden geçirerek çalışmaları tamamlanmış Ovit Tuneli Projesi’nin hayata geçirilmesi önündeki engeli kaldırmasını istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel