Ovit tüneli ekonomiyi büyütecek

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Ovit Tüneli'nin yapılması ile sadece Rize'nin değil, Trabzon, Artvin ve Erzurum'un da ekonomik büyüme göstereceğini söyledi. Seyfullah Hacımüftüoğlu, yaptığı açıklamada, Rize'de görev yaptığı süre içerisinde Ovit Tünel

Ovit tüneli ekonomiyi büyütecek

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Ovit Tüneli'nin yapılması ile sadece Rize'nin değil, Trabzon, Artvin ve Erzurum'un da ekonomik büyüme göstereceğini söyledi.

Seyfullah Hacımüftüoğlu, yaptığı açıklamada, Rize'de görev yaptığı süre içerisinde Ovit Tüneli'nin yapılması için yoğun mesai harcadığını belirtti. Hacımüftüoğlu, "Bu yol mutlaka yapılmalı. Ovit yolunun yapılması sadece Rize'yi değil, Trabzon'u, Artvin'i, Erzurum'u da ekonomik anlamda büyütür. Bu tünel projesi sadece Rize'nin değil Doğu Karadeniz'de bulunan birçok ilin ortak projesi niteliğindedir. Proje ile sadece İspir Rize'ye bağlanmayacak. Karadeniz Mardin'e bağlanacak. Bu konuda yapılan çalışmalarda sona yaklaşılıyor. Kısa bir süre içinde ihale aşamasına gelinecek." dedi.

Hacımüftüoğlu, yapılan çalışma sonucunda tünel uzunluğunun 14,7 kilometre olacağının belirlendiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel