Ovit Tüneli 8 aydır yapılıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan memleketi Rize ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın seçim bölgesi İspir’i buluşturacak Ovit Tüneli Projesi için Ovit Dağı’nda 8 ay önce başlayan sondaj ve etüt çalışmaları, sürüyor.Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu Doğu Karadeniz’e ba

Ovit Tüneli 8 aydır yapılıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan memleketi Rize ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın seçim bölgesi İspir’i buluşturacak Ovit Tüneli Projesi için Ovit Dağı’nda 8 ay önce başlayan sondaj ve etüt çalışmaları, sürüyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu Doğu Karadeniz’e bağlayacak Erzurum - Rize Otoyolu Projesi kapsamında yapılması planlanan Ovit tüneli için Ovit Dağı’nda sürdürülen etüd çalışmalarının 1.5 yılda bitirilmesi hedefleniyor. Yaklaşık 250 kilometrelik Erzurum - Rize karayolunda kış mevsiminde kar yağışının durumuna göre kasım ile nisan - mayıs ayına kadar ulaşıma kapalı tutulan İspir- İkizdere bölümünün tünelle geçilerek, 12 ay boyunca ulaşıma açık tutulması planlanıyor.

Yıllardır konuşulmasına karşın nihayet bu sene hayata geçirilen Ovit Tüneli Projesi’nde Temmuz 2011’de projelerin ham olarak tamamlanmış olacağını belirten yetkililer, gelecek yıl sonu itibariyle maliyetin, nereden girilip nereden çıkılacağı konularının tam olarak tamamlanarak projenin tam anlamıyla ortaya konulmasının öngörüldüğünü söyledi.

Projenin devamında İspir - Aşkale arasında da çalışma yapılacağını kaydeden yetkililer, “İki yol birbirine bağlandığında standartları çok daha yüksek bir yol haline gelecek. Kuzey - güney aksını birbirine bağlayan en sağlıklı ve kısa yol olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler