Otopsi gerçeği ortaya çıkardı...

 Samsun'da vurularak yaralanan, tedavisinin ardından taburcu olup yaklaşık bir yıl sonra hayatını kaybeden ve ailesi tarafından toprağa verilen şahsın adli tıp raporuna göre ölüm sebebinin ‘tüfekle vurulma’ olduğu ortaya çıktı.Olaydan bir yıl sonra gözalt

Otopsi gerçeği ortaya çıkardı...

 Samsun'da vurularak yaralanan, tedavisinin ardından taburcu olup yaklaşık bir yıl sonra hayatını kaybeden ve ailesi tarafından toprağa verilen şahsın adli tıp raporuna göre ölüm sebebinin ‘tüfekle vurulma’ olduğu ortaya çıktı.

Olaydan bir yıl sonra gözaltına alınarak tutuklanan 19 yaşındaki genç, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun'un Atakum ilçesi Kulacadağ köyünde 01 Şubat 2011 tarihinde meydana gelen olayda, tüfekle vurulan 33 yaşındaki Ramazan Er, kaldırıldığı hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Ramazan Er tedavisinin tamamlanmasının ardından bir yol sonra evinde hayatını kaybetti. Ramazan Er, muayene ve otopsi işlemi yapılmadan toprağa verildiği haberi üzerine savcı olaya el koydu. Atakum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ramazan Er'in gömülü bulunduğu mezarlığı tespit ederek, savcıya bilgi verdi. Savcı, Ramazan Er'in Çakırlar Yalı Mahallesi Mezarlığı'ndaki mezarını toprağa verildikten 16 gün sonra açtı ve olayla ilgili soruşturma başlattı. Ceset ise İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Olayla ilgili 19 yaşındaki Recep T. tutuklandı. Recep T. ve babası Ergül T.(51) hakkında dava açıldı. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Ergül T. olay günü köyde ve evde bulunmadığını ve olayla bir ilgisinin olmadığını, Recep T. ise avdan gelip tüfeğini temizlerken silahın kazara ateş aldığını ve Ramazan Er'i kazara vurduğunu ileri sürdü. Ancak, olaydan bir yıl sonra hayatını kaybeden Ramazan Er'in silahla yaralanmaya bağlı mı yoksa başka bir hastalıktan dolayı mı öldüğünün tespiti için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor beklendi. Mahkemeye gönderilen, Ramazan Er'in ölüm sebebiyle ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu'nun hazırladığı raporda, ölüm sebebinin ‘tüfekle yaralanma’ sonucu meydana geldiği belirtildi.

Bugün görülen davada, Recep T., 10 yıl hapis cezasına çarptırılırken, olayın azmettirdiği iddia edilen babası Ergül T. ise beraat etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel