Otobüs kazası: 5 ölü, 43 yaralı

 Aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu meydana geldiği iddia edilen kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, 43 kişi yaralandı.  Kaza, saat 16.15 sıralarında Erzurum'un Tortum ile Uzundere ilçeleri arasındaki Aksukapı mevkiinde meydana geldi. Ardahan'dan saa

Otobüs kazası: 5 ölü, 43 yaralı

 


Aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu meydana geldiği iddia edilen kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, 43 kişi yaralandı. 

 

Kaza, saat 16.15 sıralarında Erzurum'un Tortum ile Uzundere ilçeleri arasındaki Aksukapı mevkiinde meydana geldi. Ardahan'dan saat 13.00'de hareket eden Bülent Koçak'ın kullandığı 75 AT 961 plakalı otobüs, Göle ve Oltu üzerinden Erzurum'a gitmek isterken, iddiaya göre Aksukapı kavşağına hızlı girdi. Kavşakta, köprünün bariyerlerine çarpan otobüs, dereye uçtu. Can pazarının yaşandığı kazada ilk belirlemelere göre, 5 kişi öldü. Çevrede bulunanların yardımları ile dereye uçan otobüsten 43 kişi de yaralı olarak çıkarıldı. 

 

Kazanın duyulması üzerine Erzurum'dan havalanan helikopter ambulans, iki seferde kazada ağır yaralananları Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine taşıdı. Diğer yaralılarda ambulanslarla Tortum ve Erzurum'daki hastanelere götürüldü. kazanın meydana geldiği kavşakta daha öncede çok sayıda ölümlü ve yaralamalı kazaların yaşandığı belirtildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor. 


ÖLENLERİN 3'ÜNÜN KİMLİĞİ BELİRLENDİ 

Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, yaptığı açıklamada kazada 5 kişinin öldüğünü, 44 kişinin de yaralandığını söyledi. Kazada ölen ve kimliği belirlenen 3 kişinin Ramazan Tok, Mehmet Karatepe ve Kırgız vatandaşı Ahmedi Veliyev olduğu öğrenildi. Diğer 2 kişinin ise kimliği henüz tespit edilemedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler