Otizmli çocuklardan resim sergisi

Temel Yaşar Çoruh İlköğretim Okulu Otizm sınıfı resim sergisi açtı.Zihinsel engelliler sınıf öğretmenleri Zehra Arslan, Serap Cengiz ve 4 otizmli çocuğun çabalarıyla, 3 aylık bir sürede zarfında hazırlanan resim sergisi 10-11-12 Nisan 2013 tarihleri arası

Otizmli çocuklardan resim sergisi

Temel Yaşar Çoruh İlköğretim Okulu Otizm sınıfı resim sergisi açtı.

Zihinsel engelliler sınıf öğretmenleri Zehra Arslan, Serap Cengiz ve 4 otizmli çocuğun çabalarıyla, 3 aylık bir sürede zarfında hazırlanan resim sergisi 10-11-12 Nisan 2013 tarihleri arasında Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde saat 14:00'da sergileniyor.
 
 
Otizm hakkında bilgi veren zihinsel engelliler sınıf öğretmenlerinden Zehra Arslan konuşmasında şu sözlere yer verdi:
 
"Otizm çocukların sosyal hayatlarını ve akademik hayatlarını etkileyebilen bir gelişim bozukluğudur. Otizm çok farklı türleri var, Otizmi toplum bir zihinsel engel olarak bilmektefakat otizm bir zihinsel engel değil iletişim bozukluğudur. Bizimde çocuklarımızın bu hayatta daha fazla yer alabilmeleri için bu tür etkinlikler yapıyoruz ve bu resim sergiside onlardan bir tanesi. Serginin özellik bu ayda yapılmasının sebebi Nisan ayının Otizm farkındalık ayı olması ve bu ayın dünya çapında insanlara ne olduğunu anlatılması, Otizme olan bakış açısını değiştirmesi, en önemlisi Otizm de erken tanıyı anlatabilmek için etkinlikler yapılıyor. Erken tanı önemli çünkü erken tanı konulduğunda Otizm yüzde 30 ortadan kaldırılabiliyor. Davranış bozuklarınında bir çoğu giderilmiş oluyor. O yüzden Eğer çocuğunuz 2 yaşından önce konuşmaya başlamadıysa, oyuncakları ile amaçlı oynamıyorsa, herhangi bir şeyi işaret etmek yerine sürekli ağlıyorsa, amaçsız gülüyor-amaçsız ağlıyorsa çocuğunuzu mutlaka gözden geçirmek için çocuk psikiyatrisine veya çocuk noroloğuna yönlendirin. Otizm hastalığı önemli bir hastalık çağımızın hastalığı 1-kanser 2-otizm deniliyor artık ve her 150 çocuktan biri otizmli."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel