Ota muhtaç ettiler

 Son dönemde saman fiyatlarında yaşanan artış, besicileri buğdaya yöneltti. "Sakla samanı gelir zamanı" atasözünü haklı çıkaran fiyat artışı nedeniyle, besiciler hayvanlarını saman yerine buğdayla beslemeye başladı. Satıcılar kimsenin saman almadığından ş

Ota muhtaç ettiler

 

Son dönemde saman fiyatlarında yaşanan artış, besicileri buğdaya yöneltti. "Sakla samanı gelir zamanı" atasözünü haklı çıkaran fiyat artışı nedeniyle, besiciler hayvanlarını saman yerine buğdayla beslemeye başladı. Satıcılar kimsenin saman almadığından şikayet ederken açlık sınırının altında olanlar ise her gün artık samanları toplayarak ineklerine yediriyorlar.
 
Erzurum’dan ürettiği samanı satmak için Trabzon’a gelen Murat Yüksel, "Saman fiyatları aldı başını gidiyor. Bu aslında bizim için iyi ama alıcının parası olmadığında bize de yaramıyor. Biz günlerdir burada saman alacak adam bekliyoruz. Ama ne gelen var ne giden. Mazotun fiyatı artıyor, tohumun fiyatı artıyor, biz de mecburen samanın fiyatını artırıyoruz. Şimdi vatandaş 3 bin liraya saman alıyor, bin 500 liraya hayvanını satıyor. Kim gelir saman alır? Kim inek bakar? Bu konuda devlet hem üreticiyi hem de tüketiciyi düşünmelidir" diye konuştu. 
 
Her gün kilometrelerce yol giderek ot pazarındaki artık samanları toplayan Pamuk Civelek ise, "Eşim evde yatalak, saman ve buğday alacak paramız yok. Burada kamyonlara yüklenen samanların artıklarını toplayarak ineğime getiriyorum. Onun sütüyle de evimi geçindiriyorum. Para olmayınca bunu yapmak zorundayım" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel