Ortahisar'ın en büyük meselesi Kentsel Dönüşüm

Ortahisar Belediyesi 2014 Yılı Faaliyet Raporu Nisan ayının son Meclis Toplantısı'nda oybirliğiyle kabul edildi. AK Partili Meclis Başkanvekili Nusret Onur'un başkanlık yaptığı toplantıda meclis üyelerinin sorularına tek tek cevap veren Ortahisar Belediye

Ortahisar'ın en büyük meselesi Kentsel Dönüşüm

Ortahisar Belediyesi 2014 Yılı Faaliyet Raporu Nisan ayının son Meclis Toplantısı'nda oybirliğiyle kabul edildi. 

AK Partili Meclis Başkanvekili Nusret Onur'un başkanlık yaptığı toplantıda meclis üyelerinin sorularına tek tek cevap veren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç , kabul edilen faaliyet raporunun bundan sonraki çalışmalara da ufuk açacak olması temennisinde bulundu.

Faaliyet Raporu'nda Ortahisar Belediyesi'nin hizmet, proje ve yatırımlarıyla ilgili müdürlüklerinin 2014 yılına ilişkin faaliyetleriyle ilgili raporlar okunarak bunlara ilişkin meclis üyelerinin sorularına cevap verildi. CHP Grup Başkanı Turgay Şahin, MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu ve Ayşe Kabadayı'nın belediyenin hizmet ve projeleriyle ilgili soruları Başkan Genç tarafından teker teker cevaplandırıldı.

“KURUMSALLAŞMAYA ÇOK MESAİ HARCADIK”

Başkan Genç , Ortahisar Belediyesi'nin kurumsallaşıp kökleşmesi ve iyi bir belediye olarak faaliyetlerini yürütmesi adına yapılan öneri ve eleştirilere değer verdiğini belirterek , "Burada icra makamı olarak bize katkı sunan bütün meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Ortahisar Belediyesi yeni bir belediyedir. Biz bu göreve gelmeden önce seçim sürecinde sunmuş olduğumuz projeler oldu. Bunların bir kısmını yerine getirdik, bir kısmını da yerine getireceğiz. Önemli olan, bu aşamada bu projeleri kendi bütçemizle mi yapacağız. Bir belediye olarak kendi mutat görevlerimiz dışında şehrimiz için yapılması gereken projeleri yapmak imkanımız kısıtlıdır. Bu projeler ancak Ankara'dan kaynak telafi edilerek hayata geçirilebilir. Ortahisar Belediyesi olarak bütçemizin büyük kısmını Fen İşleri Müdürlüğü'ne ve destek hizmetlerine ayırdık. Asfalt plenti ve beton santralini kurduk. Hemen yanında konkasör şantiyesinin temelini attık. Hedefimiz beş yıl içinde bütün mahallelerimizin yollarını sizlerin de destekleriyle standartlara uygun hale getirmektir" dedi.

“EN ÖNEMLİ MESELEMİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM”

Başkan Genç, "Kentsel dönüşüm de önemli bir alanımızdır. Biz göreve gelmeden önce 'Yapan değil yıkan bir belediye başkanı olacağız' dedik. Verilen yıkım kararlarını dosyalarda değil, fiili olarak uygulayarak yerine getireceğiz. Çünkü bir şeyleri artık değiştirmemiz lazım. Bunun siyasi, hukuki ve sosyal sonuçları olabilir ama bu yapanın yanına kar kalmasın. Narlıbahçe ile ilgili kentsel dönüşüm çalışmamız devam ediyor. Kentsel dönüşüm kanunen Büyükşehir'in görevi olmasına rağmen bunların bir kısmını Büyükşehirimiz bize devretti. Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 112 binanın yıkımı tamamlandı ve burada yıkılacak sadece 20 tane binamız kaldı" diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR'E GEÇİŞTE BİRTAKIM SIKINTILAR YAŞANDI”

Büyükşehir statüsüne geçiş aşamasında birtakım zorlukların ve eksikliklerin yaşandığına dikkati çeken Başkan Genç, "Valilik bünyesinde oluşturulan komisyonlarda devir, tasfiye işlemini tam teşekküllü olarak yerine getiremedik. Büyükşehir'e geçiş aşamasında yeterli bir şekilde hazırlık yapamadık. Öyle ki bu komisyonlarda Ortahisar Belediyesi'nin hizmet binası bile hazırlanmamıştı. Biz mesaiye ayırdığımız alanın önemli bir kısmı da kurumsallaşmaktı. Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesi'ni tamamladıktan sonra Ortahisar Belediyemizin hizmet binasını, kaymakamlık ve hükümet konağımızı buraya taşıyacağız. Bu çalışmamız henüz tamamlanmadı. Park ve bahçeler ile ilgili olarak şunu açıklıkla ifade etmeliyim ki şehrimizde yeşili bir metre bile artırırsak bundan mutluluk duyarım" ifadelerini kullandı.

"EVDE BAKIMIN KAPSAMI GENİŞLEYECEK"

Başkan Genç, "Yaşlılarımıza yönelik sunduğumuz evde bakım hizmetinden yararlananların sayısını artıracağız. Engellilerin sosyal yaşama katılımı için engelsiz şehir projesini de diğer yandan yürütüyoruz. Büyükşehir Belediyemize yakın zamanda Türkiye'de üç şehre verilen en temiz şehir unvanını elde etti. Bunu korumak ve devam ettirmek durumundayız. Mahallelerimizde yürüttüğümüz 'Mahallem Temiz Kalsın' Kampanyası çerçevesinde bütün mahallerimizi baştan aşağıya temizliyoruz. Atık yağ, plastik, pil konusunda yeterli bilince sahip değiliz. Evvela bu konuda toplumsal bilincin artırılması çalışması yapıyoruz. Bütün STK'larla birlikte ciddi bir çalışma başlattık" dedi.

Ortahisar Belediyesi'nin 2014 Yılı Faaliyet Raporu'nun oylanması aşamasında son olarak sözü alan CHP Grup Başkanı Turgay Şahin'in bir takım eksikleri olmakla birlikte genel itibarıyla faaliyet raporunu olumlu bulduğunu belirtmesinin ardından faaliyet raporu oybirliğiyle kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel