Ortahisar'da doğalgaz seferberliği

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, doğalgazın Trabzon için oldukça önemli olduğunu, hem ekonomi hem de sağlık açısından Trabzon halkının kısa sürede bu imkandan faydalanması gerektiğini bildirdi.Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Aksa

Ortahisar'da doğalgaz seferberliği

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, doğalgazın Trabzon için oldukça önemli olduğunu, hem ekonomi hem de sağlık açısından Trabzon halkının kısa sürede bu imkandan faydalanması gerektiğini bildirdi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Aksa Karadeniz Gaz Bölge Müdürü Salih Ayaydın ve Yapım Şefi Hasan Koç ile bir araya gelerek doğalgaz çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ayaydın ve Koç, 2014 yılı hedeflerinin 50 bin metre doğalgaz hattı döşemek olduğunu ifade ederek Genç'ten destek istedi.

Doğalgaz çalışmaları hakkında bilgi alan Genç, çalışmaların takipçisi olacaklarını, belediye olarak üzerlerine düşen ne varsa bütün birimleriyle seferber olacaklarını söyledi.

Doğalgazın Trabzon için oldukça önemli olduğunu ifade eden Genç, şöyle konuştu:

"Hem ekonomi hem de sağlık açısından Trabzon halkı kısa sürede bu imkandan faydalanmalı. Hükümetimizden önce 14 ilde olan doğalgaz bugün 72 ilde kullanılmaktadır. Bu hükümetimizin verdiği önemi ortaya koymaktadır. Biz de yerel yönetimler olarak ilgili firmanın daha hızlı ve verimli çalışması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun verdiği desteğin yanında Ortahisar Belediyesi olarak bizim de desteklerimiz sürecektir. 2014 yılı itibarıyla hedeflenen 50 bin metrelik gaz hattı çalışması ile önümüzdeki yıl Trabzon'da Beşirli sahil yolu-Kanuni Bulvarı arası, Toklu, Fatih, Karşıyaka, Pelitli sahil güzergahı, 3 Nolu Erdoğdu ve Soğuksu mahallerinde doğalgaz kullanımı sağlanmış olacaktır."

Aksa Karadeniz Gaz Bölge Müdürü Ayaydın, "Bugüne kadar 15 mahalleye doğalgaz tamamen ulaştı. 20 mahalleye de kısmen doğalgaz verildi, çalışmalar devam ediyor. Trabzon'da doğalgaz abone sayımız 18 bin 280'e ulaştı. Belediyemizin desteği bize önemli bir ivme kazandıracaktır. Doğalgaz kullanımının yaygınlaşması önümüzdeki yıllarda hızla artacaktır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler