Ortahisar cazibe merkezi olacak

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yeni hizmet binalarına taşınan Lokantacılar Odası'nı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Başkan Gümrükçüoğlu geleceğin cazibe merkezi olacak Ortahisar’a böylesine güzel bir eser kazandır

Ortahisar cazibe merkezi olacak

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yeni hizmet binalarına taşınan Lokantacılar Odası'nı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Başkan Gümrükçüoğlu geleceğin cazibe merkezi olacak Ortahisar’a böylesine güzel bir eser kazandırdıklarından dolayı Oda Başkanı Kemal Kadakal’a teşekkür etti.

Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’un önemli tarih merkezlerinden biri olan Ortahisar Mahallesi’ni tarih, turizm ve alışveriş merkezi yapmak için Trabzon Valiliği, TOKİ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma başlattıklarını hatırlatarak, “İlk adım olarak mimar ve mühendislerden oluşan 20 kişilik grup tarihi binaların röleve ve avan proje çalışmalarını sürdürüyor. Ortahisar ve Pazarkapı Mahalleri'ni kapsayan Koruma İmar Planı sınırları içersinde kalan tarihi mekanda yapılacak olan kentsel yenileme ve canlandırma çalışmaları ile bu alan Trabzon'un en önemli merkezlerinden biri haline getirilecek” diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon'u geleceğe taşımak için yaptıkları çalışmalarda sivil toplum örgütleri, odalar ve kamu kurum kuruluşlarının görüşlerinin kendileri için önemli olduğunu belirterek birlik ve beraberlik içerisinde kente en iyi hizmete yapmak için gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Trabzon Lokantacılar Odası Başkanı Kemal Kadakal ise ziyaretlerinden dolayı Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür ederek, “Ortahisar Trabzon için önemli bir tarihi merkezlerinden biri. Odamızı restore ettiğimiz bu tarihi binaya taşıdıktan sonra çevremizdeki tarihi eser ev sahipleri kendi evlerinin restore edilerek değişik şekilde değerlendirmek için bizlerden görüş ve yardım talep ediyorlar. Valiliğimiz, belediyemiz ve TOKİ’nin başlattıkları proje ile birlikte Ortahisar cazibe merkezi haline gelecektir “ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel