Örs: “Söz Verdiler, Yapmadılar…”

MHP Trabzon Milletvekili Aday Adayı Dr. Hüseyin Örs, “2.Devlet Üniversitesi olmazsa olmazımızdır” dedi.  Dr. Hüseyin Örs, Ak Parti İktidarının ikinci üniversite için Trabzon’u oyaladığını ileri sürerek “Söz verildiği halde İkinci üniversitenin kurulmaması

Örs: “Söz Verdiler, Yapmadılar…”
MHP Trabzon Milletvekili Aday Adayı Dr. Hüseyin Örs, “2.Devlet Üniversitesi olmazsa olmazımızdır” dedi. 
 
Dr. Hüseyin Örs, Ak Parti İktidarının ikinci üniversite için Trabzon’u oyaladığını ileri sürerek “Söz verildiği halde İkinci üniversitenin kurulmaması, mevcut iktidarın Trabzon’unu yok saydığının bir göstergesidir” dedi.
 
MHP Trabzon Milletvekili Aday Adayı Dr. Hüseyin Örs yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi “ 2010 yılında Erzurum, Konya, Kayseri gibi illerin de aralarında bulunduğu şehirlerde ikinci üniversite kurulurken Trabzon yok sayılmıştır. AKP İdaresi önce 50 Bin öğrenci şartı, arkasından Büyükşehir statüsü gerekli bahanesinin arkasına sığınmıştır. Trabzon şehri her iki şartı sağladığında da; Eski Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Trabzon ikinci üniversite için şimdilik beklesin” yaklaşımını ileri sürmüşlerdir. Asıl acı olan budur. Tek adam idaresine karşı sesini çıkaramayan, bir şehrin haklı davasını savunamayanlar,  bugün tekrar “ikinci üniversiteyi Trabzon’a kuracağız” vaadini yinelemekte ve bunun üzerinden algı oluşturmaya çalışmaktadırlar.
 
KTÜ’nün kuruluşunda emeği geçenleri minnetle andığını ifade eden Dr. Hüseyin Örs “AKP ikinci üniversite konusunda sınıfta kalmıştır. Şehir, sivil toplum ve KTÜ;  ikinci üniversitenin kurulması yönünde fikir birliği etmişken, siyasi iradenin bunu duymazdan gelmesinin ardından şimdi seçim döneminde tekrar mega proje olarak sunulması Trabzon’a saygısızlıktır” dedi.
 
7 Haziran seçimlerinin Trabzon için ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Örs, sözlerini şöyle tamamladı :“Sizi mega algılarla oyalayanlara sandıkta dersini veriniz. Trabzon’un ikinci üniversite talebini takip etmekten aciz olanları tasfiye ediniz.  Milliyetçi Hareketin kadrolarına destek veriniz. İkinci üniversite Trabzon için olmazsa olmazlarımızdandır ve MHP İktidarında gerçekleştirilecektir.“
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler