Örs: Açıklamalarım başka yöne çekiliyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin şike davası kararının Yargıtay tarafından onaması üzerine Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a destek veren açıklamasının ardından kişisel facebook sayfasında ''Ben MHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı ola

Örs: Açıklamalarım başka yöne çekiliyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin şike davası kararının Yargıtay tarafından onaması üzerine Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a destek veren açıklamasının ardından kişisel facebook sayfasında ''Ben MHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak kendi liderime Trabzon’a geldiğinde bordo-mavi atkı takmayacağım'' açıklaması yapan MHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Örs, açıklamalarının başka yönlere çekilmek istendiğini belirterek tepki gösterdi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Dr. Hüseyin Örs, “Samimi bir Trabzonspor taraftarı olarak görüşlerimi açık yüreklilikle ifade etmiştim. İfadelerimin bazı basın yayın organlarınca benim kastettiğim hususları aşarak başka yönlere çekildiği anlaşılmaktadır. Hiç kimse buradan ‘MHP’de Trabzonspor çatlağı’ gibi, zorlama bir sonuç çıkarma hevesine kapılmasın. Spor ayrı, siyaset ayrıdır. Sayın Genel Başkanımız Beşiktaşlıdır, ben de Sayın Milletvekilimiz Koray Aydın da, hatta Trabzon’daki bütün MHP teşkilatları da Trabzonsporludur.

Bütün bunlar önceden bilinen gerçeklerdir. Hatta şike ve teşvik cezalarına indirim yapılmasına ilişkin tasarıya Trabzon Milletvekillerinden sadece Koray Aydın Bey hayır demiş, iktidar partisi Milletvekillerinin bazıları oylamaya katılmamış, bir tanesi çekimser kalmış, hatta bir AKP Milletvekili kabul oyu bile vermiştir. Bu durum MHP’de hiçbir soruna ve sıkıntıya sebep olmamıştır. Hal böyle iken kimse benim yaptığım ve bütün liderleri kapsayan samimi bir çağrı üzerinden Sayın Genel Başkanımıza yönelik bir tavır ve maksadını aşan bir saygısızlık çıkarmaya kalkmasın. Siyasi parti liderlerinin yaptıkları açıklamalar nihayetinde siyasi açıklamalardır ve hukuki bir tespit değildir.

Sayın Genel Başkanımız da diğer Sayın Genel Başkanlar da benzeri açıklamaları daha önce de yapmışlardı. Bizim kişisel sosyal medya hesaplarımızdan yaptığımız açıklama, nihayetinde şahsi görüşümüzdür ve hiç kimseye cevap verme amacı taşımamaktadır” ifadelerini kullandı.

“Trabzonspor’umuzun hak ve menfaatlerinin korunması noktasında ifade ettiğim samimi görüşlerden ‘siyasi’ bir kriz çıkarmak ve süreci MHP’nin aleyhine kullanmak, en hafif tabiriyle insafsızlıktır” diyen Örs, açıklamasını şöyle sürdürdü:

İLK İCRATIMIZ ŞİKE KULESİ OLACAK

“Kaldı ki bu süreçte MHP Trabzon teşkilatlarının ve MHP Trabzon Milletvekili Sayın Koray Aydın’ın tutumu, çizgisi, mücadelesi, duruşu açık ve net olarak ortadadır ve Trabzonsporumuzun lehindedir. MHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak siyasi hedeflerimizde hiçbir yılgınlık, küskünlük ve zerre kadar bir yavaşlama yoktur. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni ve bütün ilçe belediyelerini kazanma hedefimiz doğrultusunda hiç durmadan yürüyeceğimize dair kararlılığımız sürmektedir. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak da ilk icraatımız ‘şike kulesi’ni yapmak olacaktır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel