Orman İşletme Müdürlüğünden ceviz dopingi 

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından aşılı ceviz dikimi gerçekleştirildi. 

Orman İşletme Müdürlüğünden ceviz dopingi 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan gelir getirici tür eylem planı kapsamında ilçenin Çekalan Mahallesi’nde bin 100 adet aşılı ceviz temin edilerek dikiminin gerçekleştiği belirtildi.


3 yıl boyunca Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü tarafından bakımları yapılacak olan ceviz fidanlarının sertifikaları düzenlenerek mahalle sakinlerine hibe edileceği açıklandı. Projenin temel amacının yöre halkına yetişecek olan ceviz meyvesinin satışından faydalandırılarak ek gelir imkanı sağlamak olduğu belirtildi. 

Kendilerine ek gelir imkanı sağlayacak olan aşılı ceviz fidanı desteği için Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğüne teşekkür eden mahalle sakinleri, proje kapsamında alternatif ürün yetiştirme fırsatını en iyi şekilde değerlendireceklerini dile getirdiler. 


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel