Organları hayat verdi

Ordu’nun Ünye İlçesi’nde beyin ölümü gerçekleşen Hacı Ali Işık’ın organları ailesi tarafından bağışlandı. Işık’tan alınan iki böbrek, iki kornea ve karaciğer 5 kişiye umut oldu.  Ordu'nun Akkuş İlçesi'nde yaşayan 65 yaşındaki Hacı Ali Işık, geçen Perşembe

Organları hayat verdi
Ordu’nun Ünye İlçesi’nde beyin ölümü gerçekleşen Hacı Ali Işık’ın organları ailesi tarafından bağışlandı. Işık’tan alınan iki böbrek, iki kornea ve karaciğer 5 kişiye umut oldu. 
 
Ordu'nun Akkuş İlçesi'nde yaşayan 65 yaşındaki Hacı Ali Işık, geçen Perşembe günü aniden fenalaşınca yakınları tarafından Akkuş İlçe Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Ünye'de Özel Çakırtepe Hastanesi’ne sevk edildi. Çiftçilik yapan Işık’a dün beyin ölümü tanısı konuldu. Doktorların ikna ettiği Işık'ın ailesi organlarını bağışlamaya karar verdi. Yapılan 3 saatlik ameliyatla Işık’tan alınan bir böbrek ve iki kornea Samsun’a, karaciğer Trabzon'a, bir böbrek de Erzurum’a gönderildi. Hacı Ali Işık’ın organları 5 kişiye umut oldu. 
 
Hastane Başhekimi Op. Dr. Ufuk Ercan, organ bağışının çok önemli bir konu olduğunu  vurgulayarak şöyle dedi:
 
İnşallah bu durum herkese örnek olur. Bu konuda çok ihtiyaç var. Organ bekleyen insanlar ölümü bekleyen insan niteliğinde oluyor. Türkiye’de artık nakil işlemleri kolaylaştı. Önemli olan bu durumun farkındalığını sağlayarak organ bağışı yapmak. Ben vatandaşlarımızı duyarlılığa davet ediyorum ve bu duyarlılığı gösterenlere de çok teşekkür ediyorum." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler