Orduspor'a destek için bir araya geldiler

PTT 1.Lig’de iyi bir konumda olan ve maddi sıkıntılar yaşayan Orduspor’a, destek sağlanmak amacıyla Ordu Valiliği'nin girişimleri ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası(OTSO ), Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın katkılarıyla “Orduspor’a Destek Gecesi” düzenlen

Orduspor'a destek için bir araya geldiler

PTT 1.Lig’de iyi bir konumda olan ve maddi sıkıntılar yaşayan Orduspor’a, destek sağlanmak amacıyla Ordu Valiliği'nin girişimleri ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası(OTSO ), Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın katkılarıyla “Orduspor’a Destek Gecesi” düzenlendi.

Ordu’da bir otelde düzenlenen geceye Ordu Valisi Kenan Çiftçi, AK Parti İstanbul Milletvekili AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, OTSO Başkanı Servet Şahin, Orduspor Yönetim Kurulu Üyeleri, iş adamları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, Orduspor’un 28 milyon TL borcu olduğunu söyledi.

TÜRKMEN: “HOCAMIZA, KADROMUZA DA GÜVENİYORUZ”

Nedim Türkmen, Orduspor’un Süper Lig’den düştükten sonra bir travma yaşadığını belirtirken, “Şuanda biz Süper Lig’den düşmüş bir travma yaşamış başkan, yönetim ve şehir olarak bu ene bütün bu travmaları atlatarak bir takım yaptık. Bu takımda şuan 39 puandadır. İlk devre 9 deplasman karşılaşmasının 7’sini kazanmış, 1’inde berabere kalmış ve 1’inde de yenilmiş takım. Şu anda 16 karşılaşma var. Biz birlik sağlayıp biraz ekonomik anlamda kulübe destek olduğumuzda tekrar süper lige çıkamamamız için takımımız bize bu güveni veriyor. Hocamıza, kadromuza da güveniyoruz. Transfer yasağımız var, devre arasında transferde yapamadık” dedi

“ÇOK ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”

3 Milyon TL’nin Orduspor’u Süper Lig'e çıkartabileceğini söyleyen Türkmen, “Biz geçen yılın başında bir Anadolu kulübü olarak belki Anadolu kulübünün boyunu aşan iki tane yatırım yaptık. David Barral ve Stancu gibi oyuncuları bonservis bedeli ile aldık. Burada da bize verdiği güven, ‘Avrupa da da oynatabilirim, bu oyuncular ilerde satıp para kazanabileceğiniz oyuncular’ dediği için kendisine de güvendik ama maalesef çok kötü sonuçladı. Burada bir işler ters gitmeye başlayınca üst üste geliyor. Şubat ile mayıs arasındaki dönemde takım kümede kalsın diye her türlü fedakarlığı yaptım. Takım küme düştüğünde bıraksaydım içeride 8 milyon TL param olacaktı. 'Takım küme düşmüş benden bu kadar' deyip gidemezdim. Çünkü 2 milyon Ordulu var. Orduspor, Ordu’nun büyük bir markası, sonuçta bir enkaz bırakıp gidemezdik. Bu travmaları atlatıp bir takım yaptık. Bu dönem içerisinde 200 adet kombine satabildik. Hiç reklam gelirimiz olmadı. Şu anda da ne iddia geliri ne de federasyondan naklen yayın geliri olmadan Nedim Türkmen, Orduspor’a 8’in üzerine 5 milyon TL vermiştir. Bu ligde tutmak ve yaşatabilmek için. Biz Süper Lig'e tekrar çıkabiliriz. Önümüzde çok önemli bir fırsat var. Bunun için şuan oyunculara 1 milyon TL borcumuz var. İlk devreden kalan borcumuz. Benim beklentim şudur: Biz ordulular olarak 3 Milyon TL’lik kaynak yaratabilirsek bunun 1 milyonu ile oyunculara olan borcumuzu kapatıp, pirim verip çok büyük olmayan bir para ile Süper Lig'e tekrar döndürebiliriz. Ben yapabileceğimizin azamisini yaptım. Takımımızı buraya kadar getirdik. Biz Orduspor’a destek bekliyoruz. Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Orduspor’un şu anda 28 milyon TL borcu vardır. Önemli olan nakit akışıdır. Bunlar planlı şekilde ödenmektedir. Şu anda takımımız çok iyi bir yerde. Biz Ordulular olarak bir hamle yapmamız gerekiyor. Bu hamle bizi bir üst lige taşıyabilir. Bu takım bunu başarabilecek güçtedir” şeklinde konuştu.

YILMAZ: “ORDUSPOR’U SÜPER LİG'E ÇIKARTALIM”

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, Orduspor’a 500 bin TL sponsor desteği aktarılması için süreci başlattıklarını ifade ederken, "İlk yarıda Spor Toto’dan, Türkiye’deki çoğu spor kulübüne gitmeyen sponsorluk ücret anlaşması yapılmıştı. Fakat bizim hukuki sıkıntılarımız sebebiyle onu bile rahat bir şekilde kulübümüze aktarmada sorun yaşadık. O para geldi, şimdi ikinci bölüme ilişki yani 500 bin TL, doğrudan bizim Orduspor’a yapabileceğimiz en etkin yatırımlardan bir tanesiydi. İlk yarı o parayı gönderdik.İkinci yarı bir 500 Bin TL daha gönderme hususunda kulüp başkanımız ve valimizin huzurunda gerekli sürece başlatacağımızı ve sonuç alacağımızı paylaşıyorum. Bu 500 bin TL iyi bir rakam. Bundan sonra da şehir insanımızın sürecin içerisinde girmemiz lazım. Hep beraber ellerimizi cebimize atalım Orduspor’u Süper Lig'e çıkartalım” ifadelerini kullandı.

VALİ ÇİFTÇİ: “ELİMİZİ CEBİMİZE ATIP BU DESTEĞİ VERELİM”

Ordu Valisi Kenan Çiftçi ise, “Ordu’da her gün bir güzellik yaşıyoruz. Bugün de 133 bin civarında öğrencimiz karnelerini aldılar, anne babaları ile sevindiler. Büyük şeyler yaşıyoruz. İşte Türkiye’nin prestij projesi havalimanı burada, dere yolu burada, çevre yolları burada aklınıza ne gelirse, dünyada birincilikleri var. Fındıkta dünya birincisi balda Türkiye birincisi, kivide Türkiye birincisi netice bir büyükşehir. Bunu tekrar eskide olduğu gibi taçlandıralım arzu ediyorum. Bunun da tacı bütün Orduluların bir beklentisi var. Orduspor’un Süper Lig'de olma beklentisi var. Söylenilen rakamda çok büyük bir para değil. Küçük bir omuz atmayla destekle, gelin hep beraber boyunduruğun altına başımızı koyalım, elimizi cebimize atıp bu desteği verelim inanıyorum belki çok küçük bir katkıyla Orduluları sevindireceğiz, bütün Orduluları mutlu edeceğiz” açıklamasında bulundu.

20140125aw000007_01.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel