Ordulular bu geceye dikkat

 SAMSUN’da 2 gündür yaşanan sel felaketinde mahsur kalan vatandaşların AFAD ekipleri tarafından kurtarıldığı Elmaçukuru Köyü'ne ulaşım yine kesildi. Vali Hüseyin Aksoy ekiplerin aralıksız çalıştığını belirterek, "Derelerin ıslahı için de çalışmalar başlat

Ordulular bu geceye dikkat

 

SAMSUN’da 2 gündür yaşanan sel felaketinde mahsur kalan vatandaşların AFAD ekipleri tarafından kurtarıldığı Elmaçukuru Köyü'ne ulaşım yine kesildi. Vali Hüseyin Aksoy ekiplerin aralıksız çalıştığını belirterek, "Derelerin ıslahı için de çalışmalar başlatıldı" dedi.

 

Samsun’da iki gündür etkili olan sağanak yağmur, bugün öğle saatlerinde de etkisini gösterdi. Yaşanan sel sonrasında vatandaşların mahsur kalıp 6 evin boşaltıldığı Atakum İlçesi'ne bağlı Elmaçukuru Köyü'ne ulaşım yine kesildi. Elmaçukuru'nun yanı sıra çevresindeki Aslandamı, Alanlı, Şenyurt, Akalan, Çatmaoluk, Sarayköy köylerini merkeze bağlayan yolda sel sonrasında heyelan ve göçmeler oldu. Büyükşehir Belediyesi ve İl Özeli İdaresi ekipleri heyelanla kapanan ve göçük olan bölgeleri açmaya çalıştı. 180 haneli 450 nüfuslu Elmaçukuru Köyü ile iletişim ise tamamen kesildi. Köye 5 kilometre uzaklıktaki Aslandamı deresiyle birlikte gelen kaya ve odun parçaları yolu kapattı. Dere üzerinde bulunan menfez hasar gördü. Menfez kenarlarında göçmeler meydana geldi. Bölgede sel ve heyelan riskinin devam ettiği belirtildi. 

 

1954'TE SEL OLMUŞTU

 

Aslanlı Köyünde oturan 70 yaşndaki Mustafa Demir, 1954 yılında köyde bir sel felaketinin yaşandığını belirterek, "O zaman bu kadar şiddetli olmamıştı. 1954'den bu yana böyle bir felaket görmedim. Şu an köye ulaşamıyoruz. Elektrik yok, su yok, yol kapalı, haberleşme yok. Telefonlar çalışmıyor. Perişan haldeyiz" diye konuştu. İlkadım İlçesi Ahulu Mahallesi de yağmur sularından etkilendi. 50 yaşındaki Yusuf Taflan, "İki gündür yağmur suları mahallemizdeki yolları kapattı. Evlerimizde su basması sonucu maddi hasar meydana geldi" dedi.

 

SAMSUN- ANKARA KARAYOLUNDA TRAFİK AKSADI

 

Ayrıca Samsun- Ankara karayolu da sel sularına teslim oldu. Adalar mevkisinde yaklaşık 1 kilometrelik kesimde karayolu sel sularıyla kaplandı. Trafik güçlükle sağlandı. Yol kenarında işyeri bulunan bazı vatandaşlar, tıkanan su tahliye borularını kırarak açmaya çalıştı. Pelitköy Deresi'nde çalışma yapan iş makinesi de toprak kayması sonucunda suya düştü. Operatör kendisini son anda kurtardı. Bafra ve 19 Mayıs ilçelerindeki su tahliye işlemlerinin ise devam ettiği belirtildi. Bafra'nın Kolay beldesinde toprak kayması nedeniyle yolları kapanan köylere ulaşmaya çalışıldığı açıklandı.

 

DERELER ISLAH EDİLECEK

 

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, son yaşanan sel felaketinden Atakum, İlkadım, Bafra ve Ondokuz Mayıs ilçelerinin etkilendiğini belirterek şunları söyledi:

 

"Bafra'nın Kolay beldesinde epeyce hasarların oluştuğunu tespit ettik. Ondokuz Mayıs ilçe merkezimizde de Engiz Çayı'nın taşması neticesinde bazı işyerleri hasar gördü. Bütün kurum ve kuruluşlarımızla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu ana kadar 25 köyümüz etkilenmiş durumda. 50 civarında vatandaşımız arama kurtarma ekiplerimizce kurtarılarak güvenli bölgelere taşındı. Delerelerin ıslahı için de çalışmalar başlatıldı." 

 

DAĞ KÖYLERİ YİNE ŞİDDETLİ YAĞIŞ ALDI

 

Samsun Meteoroloji Bölge Müdürü Murat Asar, bugün Samsun’un İlkadım, Atakum, Canik, Tekkeköy İlçeleri’nin yüksek kesimlerindeki dağ köylerinde sağanak yağış görüldüğünü söyledi. Derelerin havzalarına lokal yağışlar olduğunu belirten Asar şu bilgileri verdi:

 

"Atakum İlçesi’nin yüksek kesimlerinde yer alan Fındıklı, Elmaçukuru, Cerekli, Kabadüz, Aslandamı, Yukarı Aksu dağ köylerinin bulunduğu bölgede etkili yağış oldu. Bu da derelerin denize döküldüğü bölgelerde taşkınlara ve sele neden oldu. Bölgede dağ köylerinde yağışın bugün akşama kadar aralıklarla devam etmesini bekliyoruz." 

 

ORDU’DA SEL UYARISI

 

Ordu için de bu gece yarısı itibariyle ciddi bir sel riskinin olduğunu söyleyen Asar şöyle devam etti:

 

"Yağışlı hava bu gece itibariyle Samsun’un Çarşamba, Terme İlçelerinin bulunduğu bölgeden Ordu iline geçiş yapacak. Özellikle bu gece yarısı itibariyle Ordu’da ciddi sel beklentimiz var. Yağışlı hava Ordu’nun batısından doğusundaki bölgelere doğru ilerleyecek. Cuma akşamına kadar sağanak yağışın devam etmesini tahmin ediyoruz. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızı bir defa daha sel ihtimaline karşı uyarıyoruz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler