Ordulu şampiyonun adı salona verildi

Ordu'da kaldığı yetiştirme yurdunda güreşle tanıştıktan sonra katıldığı müsabakalarda Avrupa ve Türkiye Şampiyonluğunu kazanan milli güreşçi Fatih Başköy'ün adı, Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı spor salonuna verildi. Polonya'da geçen

Ordulu şampiyonun adı salona verildi
Ordu'da kaldığı yetiştirme yurdunda güreşle tanıştıktan sonra katıldığı müsabakalarda Avrupa ve Türkiye Şampiyonluğunu kazanan milli güreşçi Fatih Başköy'ün adı, Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı spor salonuna verildi.
 
Polonya'da geçen ay düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda rakibini finalde yenerek Avrupa şampiyonu olma başarısı gösteren Ordulu Fatih Başköy'ün ismi spor salonunda yaşatılacak. 
 
 Milli güreşçi Başköy,  yaptığı açıklamada, yetiştirme yurdunda kaldığı sırada hocalarının tavsiyesi üzerine başladığı güreşte hedeflerine adım adım ulaştığını belirterek, önce Türkiye ardından da Avrupa şampiyonluğunu elde ederek önemli başarılara imza attığını söyledi. 
 
Kendisini yetiştirenleri mahcup etmediğini ifade eden Başköy, Avrupa şampiyonu olduktan sonra döndüğü memleketi Ordu'da isminin yetiştiği kurumda yaşatılacak olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.
 
Başköy, böyle bir şeyi beklemediğini anlatarak, "Bu gururu bana yaşatanlara çok teşekkür ederim. Güreş sporuna başladıktan sonra ilk antrenmanlarımı yaptığım spor salonuna adımın verilmesi beni çok gururlandırdı" dedi. 
 
Bu salonda çok ilkler yaşadığını dile getiren Başköy, "İnşallah bunda sonra bu kurumda kalan kardeşlerimiz bu salondan faydalanacak. Bu salon bana çok şanslar getirdi. Umarım aynı şans diğer kardeşlerim için de gelir" ifadesini kullandı. 
 
- "Biz çocuğumuza sonuna kadar güveniyoruz"
 
Ordu Aile ve Sosyal Politikaları Müdürü Ömer Demiröz ise Fatih Başköy'ün Ordu'da yetiştirme yurdunda büyüyen bir sporcu olduğunu belirterek, "Biz Fatih'le gurur duyuyoruz. O, bizim bayrağımızı göndere çektirdi. Bu gurur ve onuru millet olarak hep birlikte yaşadık. İnşallah bu başarıların devamı gelecek. Biz çocuğumuza sonuna kadar güveniyoruz" dedi. 
 
Kendilerine gelen öneriyle spor salonunun adını "Fatih Başköy Spor Salonu" olarak koyduklarını vurgulayan Demiröz, akıllı ve ahlaklı bir sporcunun buradan yetişmesinin gururunu yaşadıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler