Ordulu küçük kızın ölümüne soruşturma

 Ordu'nun Fatsa İlçesi’nde evlerinde fenalaşarak hastaneye kaldırılan 3 kişilik aileden 12 yaşındaki Melek Tan’ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Melek Tan’ın gece rahatsızlanınca ailesi tarafından Fatsa Devlet Hastanesi’ne götürüldüğü, burada tetk

Ordulu küçük kızın ölümüne soruşturma

 Ordu'nun Fatsa İlçesi’nde evlerinde fenalaşarak hastaneye kaldırılan 3 kişilik aileden 12 yaşındaki Melek Tan’ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Melek Tan’ın gece rahatsızlanınca ailesi tarafından Fatsa Devlet Hastanesi’ne götürüldüğü, burada tetkikleri yapılarak serum takıldıktan sonra evine gönderildiği ve tekrar rahatsızlanınca ikinci kez sabah hastaneye götürüldüğü ortaya çıktı. 

Ordu'nun Fatsa İlçesi’ne bağlı Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde oturan 41 yaşındaki Adem Tan ile 38 yaşındaki Emine Tan evlerindeyken önceki gece kızları Melek Tan rahatsızlandı. Fatsa Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürülen Melek Tan’ın gerekli tetkikleri yapılarak serum takıldı. Doktorlar tarafından gece eve gönderilen Melek Tan’ın ateşi yükselince dün ailesi tekrar aynı hastaneye başvurdu. Fatsa Devlet Hastanesi’nde tekrar tedavi altına alınan Melek Tan, ambulansla sevk edildiği Altınordu İlçesi’ndeki özel hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Bu esnada kusma bulantı şikayetiyle Fatsa Devlet Hastanesi’ne başvuran Adem Tan ile eşi Emine Tan ise ambulansla Samsun’da özel bir hastaneye sevk edildi. Evin mutfak kısmındaki ocağın açık kalması sonucu yayılan gazdan etkilendiklerini söyleyen Adem Tan ve Emine Tan’ın durumu ağırlaşınca Samsun’dan bugün Ankara’ya sevk edildi.

HASTANEDE TEDAVİSİ YAPILDI EVE GÖNDERİLDİ

Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu, Melek Tan’ın ölümüyle ilgili olarak Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun talimatı üzerine disiplin soruşturması başlattıkların söyledi. Melek Tan’ın ilk hastaneye başvurduğu anda gerekli tetkiklerinin yapıldığını ve eve gönderildiğini belirten Küçükoğlu şunları söyledi: 

"Melek Tan, önceki gece saat 01.00 sıralarında ailesi tarafından Fatsa Devlet Hastanesi acil servisine getirildi. İlk değerlendirmesi acil serviste yapıldı. Yapılan tahlil sonucuna göre hastanın bulantı kusma şikayeti değerlendirilip saat 04.00’e kadar hastanın acil serviste müşahedesi sağlandı. Genel durumu iyi olduğu için sabah çocuk servisine kontrol amaçlı gelmesi şartıyla hastamız evine gönderildi. Saat 09.20 civarında hastamız tekrar Fatsa Devlet Hastanesi acil servisine başvurdu. Fakat o başvurusunda genel durum bozukluğu ile geldi. Orada ilk acil müdahalesi yapıldı ve yoğun bakım ihtiyacı olması nedeniyle Ordu merkezdeki yoğun bakımı boş olan özel bir hastaneye ambulansla sevki sağlandı, yoldayken müdahalesine devam edildi. Özel hastaneye girdikten sonra hastamızı kaybettik. Hastanede anne ve babasının da bulantı kusma şikayetleri olmaya başlamıştı. Melek Tan’ı Ordu’ya geldiği zaman, anne ve babasını da Samsun’a özel hastaneye sevkini sağladık. Oradan da öğrendiğimiz kadarıyla hastaların sevki Ankara’ya yapılmış. Bu aile daha önceki süreçte 9 yaşındaki Melisa Nur isimli kızını bulantı kusma şikayetiyle getirmişlerdi. O süreçte Melisa Nur’u kaybettik. Dün kaybettiğimiz Melek Tan ise aynı şekilde müşahedeye alınmıştı, tedavi süreci tamamlanmış, daha sonra sağlıklı bir şekilde hayatına devam ediyordu."

Melek Tan’ın cenazesi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, polis mutfak kısmında ocağın açık kalması sonucu yayılan gazdan etkilendiği iddia edilen ailenin evinde inceleme yaparak çeşitli numuneler aldı. 

KARDEŞİ ÖLMÜŞ KENDİSİ TEDAVİYLE KURTULMUŞTU

Öte yandan geçen yılın Ekim ayında Adem Tan ve Emine Tan çiftinin 9 yaşındaki kızı Melisa Nur Tan bulantı ve kusma şikayeti ile Fatsa Devlet Hastanesi acil servisine başvurmuş, gerekli tedavisi yapıldıktan sonra genel durumunun iyi olması nedeniyle doktorlar tarafından eve geri gönderilmiş, tekrar rahatsızlanınca götürüldüğü Fatsa Devlet Hastanesi’nden Ordu Üniversitesi (ODÜ) Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Polikliniği’ne sevk edilmiş burada karbonmonoksit gazından etkilendiği şüphesiyle kurtarılamayarak ölmüştü. Aynı olayda Melisa Nur Tan’ın ablası Melek Tan ise ambulans helikopterle Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edilmişti. Melek Tan 2 ay süren tedavisinin ardından hastaneden iyileşerek sağlığına kavuşmuştu.

Fatsa Merkez Ortaokulu altıncı sınıf öğrencisi olan Melek Tan yarın Fatsa’da toprağa verilecek. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler