Ordulu bebek ambulans uçakla kurtuldu

Ordu’da Özge-Erdem Yılmaz çiftinin özel bir hastanede dünyaya gelen ikiz bebeklerinden biri olan ve yoğun bakım ünitesinde iki kez kalbi duran Yiğit bebek, ambulans uçakla İstanbul’a sevk edilerek yeniden hayata döndü. Ağustos ayında özel bir hastanede dü

Ordulu bebek ambulans uçakla kurtuldu
Ordu’da Özge-Erdem Yılmaz çiftinin özel bir hastanede dünyaya gelen ikiz bebeklerinden biri olan ve yoğun bakım ünitesinde iki kez kalbi duran Yiğit bebek, ambulans uçakla İstanbul’a sevk edilerek yeniden hayata döndü.
 
Ağustos ayında özel bir hastanede dünyaya gelen Özge-Erdem Yılmaz çiftinin ikiz bebeklerden Yiğit bebeğin kalbi iki kez durdu. Kalbine giden damarın gelişmediği ve Ordu’da tedavi edilemeyeceği ortaya çıkan Yiğit bebeğin acilen İstanbul’a sevk edilmesine karar verildi. Karayolu ile bunun mümkün olmadığı vurgulanınca Yiğit bebeğin ailesi, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal’a ulaştı. Olayı öğrenen Milletvekili Ünal, Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçerek ambulans uçak ayarlanmasını sağladı. Ordu’dan Samsun’a götürülen Yiğit bebek, Samsun’dan hava ambulansı ile İstanbul’a götürüldü. İstanbul’da Dr. Siyami Ersek Hastanesi’nde tedavi altına alınan Yiğit bebek, aylar süren tedavinin ardından hayata döndü.
 
Sağlık durumu her geçen gün iyiye giden Yiğit bebeği ziyaret eden AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Özge-Erdem Yılmaz çiftçinden bilgi aldı. Yiğit bebeğin yakasına altın takan Ünal, gördüğü tablodan oldukça mutluluk duyduğunu söyledi. Ünal, Yiğit bebeğin sağlık sorunları olduğunu ve çok acil olarak İstanbul’da tedavi edilmesi gerektiği haberini alır almaz Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçerek hava ambulansı ile Dr. Siyami Ersek Hastanesi’ne sevk edildiğini söyledi. Milletvekili Ünal, “Arkadaşlar ilk bana bilgi verdiğinde bende hemen gerekli telefon görüşmelerini yaptım ve Yiğit bebeğin sağlığına kavuşması için hava ambulansı ile sevk idare işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağladık. Bugünde Yiğit bebek ve ailesine bir ziyaret yapalım istedik. Bu bebeği görmekle çok mutlu oldum. Birçok insanımız AK Parti iktidarı döneminde yapılan hizmetlerden yararlanıyor. Bu da bir örnektir. Geçmişte hatırlarız, bırakın hava ambulansını, normal ambulans ile hasta götürmek bile güçtü. Çok şükür iktidarımız sayesinde bunların hepsini görüyor ve yaşıyoruz” dedi.
 
“GERÇEKTEN O AN ÇOK ZOR DURUMDA KALMIŞTIK”
 
Baba Erdem Yılmaz ise, ilk çocukları olan Yiğit ve Yağız bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğunu, Yiğit’in tedavisinin devam ettiğini söyleyerek, “Sayın Vekilimize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten o an çok zor durumda kalmıştık. Doktorlar hiç umut olmadığını söylemişti. Rabbime hamdolsun biz yinede umutluyduk. Çok şükür iki saat içerisinde bebeğimizi İstanbul’a ulaştırdık ve binde bir görülen böyle bir hastalığın tedavisine başlamış oldu” diye konuştu.
 
Anne Özge Yılmaz da, zaman zaman duygusal anlar yaşayarak, Yiğit bebeğin sağlık durumunun her gün iyiye gittiğini belirtti. Anne Yılmaz, “Bizler o anda umudumuzu kaybetmek üzereydik. Çok zor anlar yaşıyorduk, çok şükür yeniden bir umut doğdu ve bebeğimizi tedavi ettirdik. Şu anda tedavisi devam ediyor, sağlık durumu çok iyi. Milletvekilimizden, devletimizden Allah razı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler