Ordu'dan rekor pide! Uzunluğu şaşırttı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde 15 ekmek hamuru ile yapılan 2.20 metre uzunluğundaki dev Ramazan pidesi 75 TL’den satışa sunuldu. Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Reşadiye Caddesi’ndeki Hüsamoğlu unlu mamullerinde çalışan 22 yaşındaki Feyzi Aslan tarafından yapılan

Ordu'dan rekor pide! Uzunluğu şaşırttı
Ordu’nun Fatsa ilçesinde 15 ekmek hamuru ile yapılan 2.20 metre uzunluğundaki dev Ramazan pidesi 75 TL’den satışa sunuldu.
 
Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Reşadiye Caddesi’ndeki Hüsamoğlu unlu mamullerinde çalışan 22 yaşındaki Feyzi Aslan tarafından yapılan dev Ramazan pidesini görenler şaşkınlıklarını gizleyemediler.
 
Bazı vatandaşlar 15 ekmek hamurundan yapılan dev pideyi görünce cep telefonlarıyla görüntü ve video çektiler. Her gün iki tane büyük pide yaptığını belirten Aslan, Ramazan ayı için özel olarak böyle bir işe giriştiğini söyledi.
 
Pide Ustası Feyzi Aslan, “Son 5 yıldır Ramazan’ın ilk gününde dev Ramazan pidesi yapıyorum. 15 hamurdan yaptığım pidenin boyu 2 metre 20 cm uzunluğunda. Daha büyük Ramazan pidesini yapan olursa ülke genelinde ben onunda büyüğünü yapmaya hazırım” dedi.
 
5 yıldır devamlı büyük pideleri iş yeri olarak yaptıklarını işletme sahibi Yalçın Şahintürk ise, “Artık geleneksel olarak dev pideyi yapıyoruz. Vatandaşlardan talepler artıyor. Herkes farklı pideler yapıyordu bölgede. Bizler de büyük pide yapmaya karar verdik. İlk olarak fırıncı bir arkadaşım farklı bir model yapmıştı. Oradan aklımda kaldı ve biz de uzun pide yapalım kararını verdik. Vatandaşlar eğer bu pideyi satın almak isterlerse 75 TL’den halka sunacağız. Birçok büyük pide siparişi aldık. Bundan sonraki yıllarda da dev pideyi yapacağız” diye konuştu.
 
Vatandaşlar ise büyük Ramazan pidesini ilk defa gördüklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler