Ordu'daki patlama neden oldu?

OYAK Ünye Çimento AŞ, çimento fabrikasında meydana gelen ve 5 işçinin yaralandığı kazanın herhangi bir patlama, yangın veya gaz sıkışmasından kaynaklanmadığını bildirdi.  OYAK Ünye Çimento AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, fabrikanın üretim tesisinde iş k

Ordu'daki patlama neden oldu?
OYAK Ünye Çimento AŞ, çimento fabrikasında meydana gelen ve 5 işçinin yaralandığı kazanın herhangi bir patlama, yangın veya gaz sıkışmasından kaynaklanmadığını bildirdi. 
 
OYAK Ünye Çimento AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, fabrikanın üretim tesisinde iş kazası yaşandığı anımsatıldı. Elektrik kesintisine bağlı olarak klinker üretim tesisinin soğutucu bölümünde oluşan arıza sebebiyle söz konusu tesisin kısmi aşamada devreye alınamadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Teknik yetkili personelimizin nezaretinde, gerekli teçhizat ve donanıma sahip personelimiz ile duruma müdahale edilmiştir. İşin tamamlanmasına yakın bir zamanda soğutucunun çıkış borusunda biriktiği düşünülen sıcak klinker tozu beklenmedik bir şekilde soğutucuya dökülmüştür. Bu esnada yakın bölgede bulunan ve hızla soğutucuyu terk ederken kısmen sıcak toza maruz kalan çalışanlarımızda, en hafif olan 1. ve 2. derece yanıklar oluşmuştur. Kaza sonrası yaralı çalışanlarımıza ilk müdahale Ünye Devlet Hastanesinde yapılmış olup, enfeksiyon risklerinin bertarafı amacıyla Samsun, İstanbul ve Kocaeli’nde yanık tedavi merkezleri bulunan hastanelere sevk edilmişlerdir. Olay herhangi bir patlama, yangın veya gaz sıkışmasından dolayı kaynaklanmamıştır. Fabrikada üretim devam etmektedir." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler