Ordu'da vali ve imam tartıştı mı?

Ordu'da Vali İrfan Balkanlıoğlu, Aybastı ilçesi Yukarı Kutlular Mahallesi cami imamı Erol Gürsoy'un mahalle sakini bazı kişilerle selam alıp verme meselesi yüzünden tartıştığı iddialarına ilişkin, "Olay üzerine imanın tayini başka bir yere çıktı ancak ken

Ordu'da vali ve imam tartıştı mı?

Ordu'da Vali İrfan Balkanlıoğlu, Aybastı ilçesi Yukarı Kutlular Mahallesi cami imamı Erol Gürsoy'un mahalle sakini bazı kişilerle selam alıp verme meselesi yüzünden tartıştığı iddialarına ilişkin, "Olay üzerine imanın tayini başka bir yere çıktı ancak kendisi bize, bazı geçerli mazeretler sunduğu ve yıl başında emekliye ayrılacağını beyan ettiği için tayin işlemi o zamana kadar durduruldu" dedi.

Vali Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı basın yayın organlarında söz konusu olaya ilişkin haberlerin yer aldığını söyledi. 

Konunun adli ve idari yönden incelendiğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Ben burada göreve başladığımda bir kaç vatandaşımız bana gelerek imamdan şikayetçi oldular. Şikayet gerekçesi de imamın kendileri ile kavga etmesi. Ben de bunun üzerine müftümüzden bilgi aldım ve kendisi bana orada böyle bir huzursuzluğun olduğunu teyit etti. Yapılan görüşmelerin üzerine ben müftümüze bir din adamının haklı veya haksız ne şekilde olursa olsun vatandaşlarla bir kavgaya girmemesi gerektiğini ifade ederek başka bir yerde görev yapmasının daha uygun olacağını söyledim. Sonucunda imamın tayini başka yere çıktı. Ancak imam bize gelerek bazı geçerli mazeretler sunduğu ve yıl başında emekliye ayrılacağını beyan ettiği için tayin işlemi o zamana  kadar durduruldu. Olay budur, kimsenin kimseyi koruduğu falan yoktur." 

Vali Balkanlıoğlu, olaya ilişkin Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın her iki tarafın bir birinden şikayetçi olmamaları üzerine takipsizlikle sonuçlandığını vurgulayarak, "İdari olarak müftülüğümüz de gerekli soruşturmayı yaptı. Ortada imamın bu kişilerle tartıştığını gören tanık yok. Sadece 'duyduk, söyleniyor' gibi ifadeler var. Haklı, haksız ortaya çıkarılmadan sadece bir kişi şikayetçi oldu diye memurların yerini mi değiştirmek lazım. O zaman hiç memur kalmaz ortada yani. Ama din görevlisinden beklenti herkesle iyi geçinmesi, asla böyle ortamlara girmemesidir. Aslında yasalar gereği normalde hiç bir şey yapmamak. Ama biz her iki tarafın selameti açısından imamı başka yere görevlendirdik. Yıl başında emekliye ayrılmaması durumunda kendisi yeni görev yerine tayini olacak" ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel