Ordu’da trafikte binlerce araç ve sürücüye denetim!

Ordu’da polis ekipleri tarafından trafik kazalarını azaltmaya yönelik yapılan denetimlerde son bir haftada 18 bin 516 araç ve sürücüsü kontrol edildi.
Ordu’da trafikte binlerce araç ve sürücüye denetim!

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü trafik kazalarını azaltmak ve güvenliği artırmak amacıyla yaptığı denetimlerde, son bir hafta içinde 18 bin 516 araç ve sürücüsünü kontrol etti. Trafik kurallarını ihlal eden 2 bin 405 sürücüye cezai işlem uygulanırken, 28 araç trafikten men edildi, 44 sürücünün ise ehliyeti geri alındı.

1 Haftada 53 Yaralanmalı Kaza, 72 Yaralı

Emniyet yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, son bir haftada Ordu genelinde 53 yaralanmalı trafik kazası meydana geldi ve bu kazalarda 72 kişi yaralandı. Trafik kazalarının önüne geçebilmek için denetimlerin daha da sıkılaştırılacağı belirtildi.

Hangi İhlaller Tespit Edildi?

Trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, şu ihlaller nedeniyle cezai işlem uygulandı:

44 sürücüAlkollü araç kullanmak

104 sürücüModifiyeli araç kullanmak

36 sürücüHatalı şerit değiştirmek

110 sürücüKırmızı ışık ihlali yapmak

604 sürücüHız sınırlarını aşmak

99 sürücüSeyir halinde cep telefonu ile konuşmak

94 sürücüEmniyet kemeri kullanmamak

117 sürücüKask takmamak

1 sürücüDrift yapmak

Denetimlerde 2 bin 405 sürücüye cezai işlem uygulanırken, 28 araç trafikten men edildi ve 44 sürücünün ehliyeti iptal edildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir