Ordu'da sel felaketi - 500 bin kişi etkilendi

Ordu'da şiddetli yağış sonrasında köprüler yıkıldı. Mahsur kalanlar oldu. Belediye başkanı 500 bin kişinin etkilendiğini bildirdi.

Ordu'da sel felaketi - 500 bin kişi etkilendi

Ordu'nun Ünye ilçesinde sahil yolunda aşırı yağışlar sebebiyle köprüler yıkıldı. Karadeniz sahil yolunda ulaşım durdu. Ünye'de bir tekstil fabrikasında mahsur kalan 165 kişi kurtarıldı. Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, göçük sonucu 4 kişinin yaralandığını belirterek, 'Büyük bir afet var' dedi. Karadeniz Sahil Yolu'nda uzun araç kuyrukları oluştu. Ekipler bölgeye gidemiyor. Mahsur kalanlara helikopterle ulaşılmaya çalışılıyor. Bu arada bölgede zarar büyük... 30 ton fındığın Karadeniz'e aktığı, fındıkta yüzde 70 kayıp olduğu belirtiliyor. Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz, sel felaketinden 500 bin kişinin etkilendiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgeye gidiyor. 

Karadeniz sahil yolu yeniden ulaşıma açıldı

165 KİŞİ KURTARILDI

Ordu'da sel nedeniyle bir tekstil fabrikasında mahsur kalan 165 işçi kurtarıldı.

Ünye ilçesi Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, sel dolayısıyla ilçedeki bir tekstil fabrikasında 165 kişinin mahsur kaldığını anımsatarak, "Vatandaşlarımızın tahliyesi gerçekleştirildi, hayati tehlikeleri yok, şu anda güvenli yerdeler. Onları evlerine ulaştırmak için de arkadaşlarımız sahada çalışıyorlar." dedi.

İşçilerin iş makineleri yardımıyla bulundukları yerden kurtarıldığını vurgulayan Güney, helikopter desteği de sağlandığını aktardı.

Güney, ilçeye bağlı Sarıhalil Mahallesi'nde mahsur kalan vatandaşların ise helikopterle kurtarıldığını dile getirdi.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Ordu'nun Ünye ilçesinde sabah saatlerinde bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Aşırı yağışlar Faruk Baran isimli bir vatandaşın fındık harmanı sel sularına kapıldı. İlçe genelinde sabah saatlerinde başlayan sağanak, Çaybaşı ilçesi, İnkur ve Yeşilkent Mahallelerinde etkili oldu. 
Ordu'nun Ünye ilçesinde sağanak yağış nedeniyle bir çiftçinin harmana serdiği fındık sel sularına kapıldı. Tekkiraz Mahallesi'nde yaşayan Faruk Baran'ın harmanına serdiği 1 ton fındığını sel suları götürdü. 

Yağmurun hızla ve aniden bastırdığını dile getiren Baran, "Sağanak yağışla beraber sel suları bir anda harmanımdaki fındıkları aldı götürdü. Bir bölümü de çamura karıştı. Sel aniden geldi. Biz de önlem aldık ama o kadar fındığımı sel götürdü. Harmana bir ton fındığımı kurutmak için koymuştum. Ne kadar fındığım varsa hepsini sel götürdü" dedi. 

Karadeniz sahil yolunda ulaşım durduruldu

Ünye Tabakhane Deresi yukarı köylerden gelen aşırı yağmur dolayısıyla dolmaya başladı. İlçenin en büyük deresi olan Tabakhane Deresi gelen yağmur sularıyla beraber dolmaya başladı. 

İlçenin İnkur Mahallesi'nde sel suları nedeniyle bazı mahallelerde çökme yaşarken, araçlar da yolda kontrollü olarak ulaşıma devam etti. Ünye Cevizdere Irmağı, yağış sonrası taşarken, sel suları ağaç ve odunları sürükledi. Çakmak Köprüsü ise sel sularının taşması sonucu sular altında kaldı. 

Karadeniz sahil yolunda ulaşım durduruldu

FATSA'DA DA DURUM AYNI

Ordu’nun Fatsa ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle sel meydana geldi. 

İlçede ev ve iş yerlerini su basarken araçlar da selin sürüklediği toprakların altında kaldı. Konakbaşı Mahallesi’nde bulunan Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalar başta olmak üzere çok sayıda iş yerini sel suyu bastı. Bolaman ve Yalıköy Mahallerinde de bazı yerlerde heyelan olurken, Ordu-Samsun sahil yolunda zaman zaman trafik aksadı. 

Yalıköy Mahallesi’nde selin getirdiği topraklar sonucu 8 araç kısmen toprağın altında kaldı. Mahalledeki vatandaşlar belediye ekipleriyle birlikte ortak çalışarak mahsur kalan araçlarını kurtardı. Bölgede küçük çaplı heyelanlar meydana gelirken, dereler de taştı ve ne varsa denize sürükledi. Bolaman sahil yolunda elektrik direkleri devrildi. 

Karadeniz sahil yolunda ulaşım durduruldu

Organize Sanayi Bölgesinde bir kontraplak fabrikasını su bastığını ifade eden Kerim Aydın, "Önceki yıllardaki kadar yoğun bir sel felaketi yaşanmadı. Fatsa Belediyesi ekipleri gelerek bizlere yardımcı oldular. İklimler devamlı değiştiği için ister istemez bu tür sıkıntılarla karşı karşıya kalıyoruz. İş yerlerimizdeki suları tahliye ettik" dedi. 

Kereste fabrikası olan Zekeria Koçan ise yaptığı açıklamada, "Aniden bastıran sel nedeniyle fabrikamızın arka kısmında bulunan ağaç tomruklar sular altında kaldı. Zararımız yok fakat her zaman burada bu tür su baskını oluyor. Allah bizleri beterinden korudu” diye konuştu. 

Yalıköy Mahallesi’ndeki vatandaş ise bir anda sele maruz kaldıklarını ifade ederek iş yerlerinde, araçlarında ve evlerinde ciddi zarar meydana geldiğini söyledi. Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa Belediyesi, Karayolları ve YEDAŞ ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürüyor. 

İlçede yağış dururken, hasar tespit çalışmasına başlandı. 

Karadeniz sahil yolunda ulaşım durduruldu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler