Ordu’da sahile yeni dokunuş: Kirazlimanı’nda seyir terası yükseliyor
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu ilçesi Kirazlimanı Mahallesi’nde yapımı sürdürülen seyir terası projesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Sahil hattında daha önce yapılan dönüşümün ardından bölgeye yeni bir yaşam alanı daha kazandırılıyor.
Sahil hattında dönüşüm sürüyor
Geçmiş yıllarda sahil hattında bulunan 17 katlı binaların yıkılmasıyla kıyıyı vatandaşların kullanımına açan Ordu Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle kentin çehresini değiştirmeyi sürdürüyor.
Bu kapsamda Kirazlimanı Mahallesi’nde yapımı devam eden seyir terası projesiyle bölgenin cazibesinin artırılması hedefleniyor.

Modern ve estetik bir alan oluşturulacak
Sıtkı Can Caddesi üzerinde yer alan ve atıl durumda bulunan yaklaşık 300 metrekarelik alan, proje kapsamında modern bir görünüme kavuşturulacak.
Projede kent mobilyaları, oturma bankları, gölgelikler, ağaç altı dinlenme alanları, çöp kovaları ve aydınlatma elemanları yer alacak.
Taş duvar tamamlandı, sıra üstyapıda
Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında yaklaşık 60 metre uzunluğunda ve 10 metre yüksekliğindeki taş duvarın yapımı tamamlandı.
Altyapı çalışmalarının ardından üstyapı imalatlarına geçileceği bildirildi.
Bölgenin cazibesi artacak
Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Kirazlimanı Seyir Terası’nın, vatandaşların keyifle vakit geçirebileceği ve manzaranın tadını çıkarabileceği önemli noktalardan biri olması bekleniyor.
Kaynak:İHA
