Ordu'da makineli ilk ekim gerçekleşti

Ordu’da patates üretimini artırmak için alınan ekim makinesiyle bu yıl ilk patates ekimi yapıldı.  Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi, Kabadüz Kaymakamlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Kabadüz Ziraat Odası işbirliğiyle geçen yıl alı

Ordu'da makineli ilk ekim gerçekleşti
Ordu’da patates üretimini artırmak için alınan ekim makinesiyle bu yıl ilk patates ekimi yapıldı. 
 
Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi, Kabadüz Kaymakamlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Kabadüz Ziraat Odası işbirliğiyle geçen yıl alınan ekim makinesiyle bu yıl Kabadüz ilçesinde ilk patates ekimi gerçekleşti.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Samet Eker, Kabadüz ilçesi Kirazdere Mahallesi'nde 12 dönüm araziye patates ekimi yaptıklarını söyledi.
 
Makineli tarımla geçen yıl ekim yaptıklarını anımsatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Samet Eker, “Çeşitli nedenlerden dolayı üretimi düşen patates yetiştiriciliğini tekrar ayağa kaldırmak için geçen yıl patates ekim makinesi alınmıştı. Bu yıl da ekim makinesi ile Kirazdere Mahallemizde 12 dönüm araziye 3 ton patates ekimini yaptık. Geçen yıl modern tarımla tanıştırdığımız çiftçilerimizi bu yıl da makineli ekim yaptırarak patates üretimi artırmayı hedefliyoruz” dedi.
 
Tarlasına ekim yapılan Süleyman Yaylaçiçeği ise, “Makineli ekimle zamandan büyük karımız oldu. Bütün arazimi makineyle kısa sürede patates ekildi. Bu makineyi bizlere kazandıranlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
20140425aw072017_01.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel