Ordu'da İmamlara, ‘kahverengi kokarca’ eğitimi

Ordu'nun Kumru ilçesinde, fındık üretimini tehdit eden kahverengi kokarca zararlısına karşı cami imam hatipleri bilgilendirildi. Kumru Müftülüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen toplantıda, zararlıyla mücadele yöntemleri anlatıldı.

Ordu'da İmamlara, ‘kahverengi kokarca’ eğitimi

Ordu'nun Kumru ilçesinde, fındık üretimini ve diğer tarım ürünlerini tehdit eden kahverengi kokarca zararlısına karşı mücadele kapsamında önemli bir adım atıldı. Kumru Müftülüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen bir toplantıda, cami imam hatipleri bu zararlı böcek hakkında bilgilendirildi.

Kumru İmam Hatip Lisesi Camii'nde gerçekleştirilen bu toplantıda, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün uzman ekipleri, kahverengi kokarcayla mücadele yöntemleri ve kimyasal mücadele dahil alınması gereken önlemler hakkında kapsamlı bilgiler sundu. Toplantıya, İlçe Müftüsü Gençağa Sayan ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdar Çinicioğlu da katılarak, topluluğa desteklerini ifade etti.

Bu eğitim seansının amacı, kahverengi kokarca ile mücadelede toplumun tüm kesimlerini bilgilendirmek ve bu zararlıya karşı koordineli bir mücadele yürütmektir. Etkinlik, bu konuda toplumsal farkındalığı artırmayı ve tarım ürünlerine verilen zararın önüne geçmeyi hedefliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel