Ordu'da hobi için başladığı iş ek gelir kapısı oldu!

Ordu'da yaşayan Mehmet Kabataş, emekli olduktan sonra hobi olarak başladığı yeşil soğan ve marul yetiştiriciliğini büyüttü. Hobi için başladığı iş ek gelir kapısı oldu.

Ordu'da hobi için başladığı iş ek gelir kapısı oldu!

Ordu'nun Altınordu ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki Mehmet Kabataş, emeklilik sonrası sıradışı bir hobiye adım attı. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emekli olduktan sonra canı sıkılan Kabataş, arkadaşlarının önerisiyle küçük bir hobi bahçesi kurmaya karar verdi. Başlarda sadece hobi olarak başladığı üretim, zamanla büyüdü.

Kabataş, 90 metrekarelik alanda yeşil soğan, marul ve çeşitli ürünler yetiştirmeye başladı. Ürünlerin bir kısmını satan Kabataş, bir kısmını da ihtiyaç sahipleri ve tanıdıklarına ücretsiz dağıtıyor. Kabataş, tarımı sevdiğini ve bu hobiyi sürdürmekten keyif aldığını belirtiyor.

Ordu'da hobi için başladığı iş ek gelir kapısı oldu!Kabataş'ın sözleriyle: "Hobi için başladım, ürün fazla gelince ek gelire dönüştü. Geçmişten beri tarımı seviyorum. Yeşil soğan için Amasya iline gidip ürün alıyorum ve burada ekiyorum. Marketlerden de talep gelince satmaya başladım. Brokoli, domates gibi ürünleri de yetiştiriyorum. Ayrıca bazı fideleri büyüterek insanlara ücretsiz dağıtıyorum. Maddi beklenti olmadan isteyenlere yardımcı oluyorum."

Kabataş'ın gelecek planları ise üretimini daha da büyütmek yönünde. Daha geniş bir arazide tarım yapma isteği bulunan Kabataş, bu işi ticari bir boyuta taşımayı hedefliyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin de hibe amaçlı sera için naylon desteği sağladığı belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler