Ordu'da HDP gerginliği

Seçim çalışmaları için Ordu'ya gelen HDP Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü başkanlığındaki heyet, bir grup tarafından protesto edildi.Kürkçü başkanlığındaki HDP heyeti, Sırrıpaşa Caddesi üzerinde vatandaşları selamlayarak Şarkiye Mahallesi'ndeki HDP

Ordu'da HDP gerginliği

Seçim çalışmaları için Ordu'ya gelen HDP Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü başkanlığındaki heyet, bir grup tarafından protesto edildi.

Kürkçü başkanlığındaki HDP heyeti, Sırrıpaşa Caddesi üzerinde vatandaşları selamlayarak Şarkiye Mahallesi'ndeki HDP parti binası önüne geldi.

Kürkçü'nün burada basın açıklaması yaptığı sırada slogan atarak parti binasının bulunduğu sokağa girmeye çalışan bir grup, çevik kuvvet ekiplerince engellendi. Bulundukları alandan heyete tepki gösteren grup ile çevik kuvvet ekipleri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Kürkçü ve beraberindeki heyet ise bu sırada parti binasına girdi.

Yaklaşık 2 saat bulundukları alanda slogan atan grup, HDP'nin parti bayraklarının kaldırılmasını istedi. Emniyet yetkililerinin kabul etmemesi üzerine grup içinden bir kişi, parti bayraklarının bağlı olduğu binaya çıkarak elindeki bıçakla bayrakların ipini kesti. Bu arada parti binası penceresine çıkan bazı HDP'liler de gruba tepki gösterdi.

Olay yerine gelen MHP Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemal Enginyurt ile görüşen grup, daha sonra caddeye Türk bayrağı asarak bulundukları alandan ayrıldı.

"Saldırıyı düzenleyenleri kendi imkanlarımızla öğrendik"

HDP Genel Başkan Yardımcısı Kürkçü, olaya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, karşılaştıkları kargaşa ve bağrışmaların Ordu'nun kendi öz dinamiklerinden kaynaklanmadığını söyledi.

Kendilerine tepki gösteren grubun bir üniversite öğretim görevlisi tarafından kışkırtıldığını öne süren Kürkçü, şunları kaydetti:

"Bunun hakkında da gereken başvuruyu yapacağız. Şu ana kadar bağırtı, çağırtı dışında fiziki saldırı gerçekleşmedi. Sadece parti bayraklarının bağlı olduğu ipin bizim görmediğimiz bir kişi tarafından kesildiğini fark ettik. Bunun dışında can ve mala yönelik bir saldırıyla karşılaşmadık ancak ben emniyetin bu topluluğa karşı gereğinden fazla hoşgörü gösterdiğini düşünüyorum."

Parti binasındaki bekleyişin ardından Kürkçü ve beraberindekiler binadan çıktı. Polislerin eşliğinde bir ticari taksiye bindirilen Kürkçü'ye, çevrede bulunanlar tepki gösterdi. Taksiyi kovalayan bazı kişiler, sandalyeyle vurdukları araca hasar verdi. Olayda yaralanan olmadığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler