Ordu'da Havalimanı heyecanı

 Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanının yapıldığı Ordu'nun Gülyalı ilçesinde, vatandaşlar uzun yıllardır rüyalarını süsleyen projenin hayata geçecek olmasının heyecanını yaşıyor.Temeli 2011 yılında atılarak yapımı başlanan

Ordu'da Havalimanı heyecanı

 Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanının yapıldığı Ordu'nun Gülyalı ilçesinde, vatandaşlar uzun yıllardır rüyalarını süsleyen projenin hayata geçecek olmasının heyecanını yaşıyor.

Temeli 2011 yılında atılarak yapımı başlanan Türkiye'nin önemli prestij projelerinden Ordu-Giresun Havalimanı, 22 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla hizmete açılacak.

Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, yaptığı açıklamada, projenin 40 yıl öncesine dayanan bir geçmişe sahip olduğunu anlattı. 

Bu süreçte Türkiye'de defalarca ülkede hükümetlerin değiştiğine işaret eden Şen, "Allah kendisinden razı olsun sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ordu ve Giresun halkının taleplerine duyarsız kalmadı" dedi. 

Şen, ilk temel atıldığı günden itibaren ilçe halkının, havalimanı ile yatıp havalimanı ile kalktığını anlatarak, "Yaklaşık 3,5 sene önce temeli atıldıktan sonra ilçe halkının gözü kulağı buraya çevrildi. Çünkü ülkemizde deniz doldurularak inşa edilen ilk havalimanı olacaktı. Sonuçta böyle önemli bir projenin ilçemizde olması bizim adımıza gurur ve mutluluk verici oldu. Açılışını da yine aynı heyecanla bekliyoruz" ifadesini kullandı. 

İlçe halkının geleceğe daha umutla bakmaya başladığını dile getiren Şen, "Biz şimdiden Ordu ve Giresun halkımız için hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Çok güzel gelişmeler olacağına inanıyoruz. Her iki ilimizin havalimanı ile beraber el ele hızla büyüyeceğini tahmin ediyoruz. Temel atılırken 'asrın rüyası' demiştik, şimdi de diyoruz ki 'asrın açılışını yapacağız' Ülkemize hayırlı olsun"  şeklinde konuştu.

- "Rüyamızda görsek inanmazdık" 

İlçede taksi şoförlüğü yapan Ferda Aksoy ise 22 Mayıs'ta yapılacak açılışı ilçeleri adına bir dönüm noktası olarak gördüklerini söyledi. 

40 yıllık rüyalarının gerçeği dönüştüğünü dile getiren Aksoy, "40 yıl önce bize sorsalar rüyamızda görsek inanmazdık. Çok gururlu ve mutluyuz. Büyük bir nimet olarak görüyoruz. 22 Mayıs'ta ailemizle birlikte hep beraber orada olacağız. Bundan sonrası için umutlu olmamak karamsarlıktır. Biz esnaflar olarak artık geleceğimizden daha umutluyuz" dedi. 

- "Ailemle görmeye geldim"

Deniz doldurularak inşa edile havalimanı Gülyalı halkının yanı sıra diğer ilçelerden gelen vatandaşlarında yoğun ilgisini çekiyor. 

Altınordu ilçesinden ailesiyle birlikte havalimanını görmeye gelen Reşat Gündüz, herkes gibi heyecanla açılış gününü beklediklerini belirtti. 

Ailesiyle gediğini anlatan Gündüz, "Ordulular olarak tabi ki heyecan duyuyoruz. Her açıdan ilimize katkı sunacak bir proje. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel