Ordu'da hamsinin fiyatı vatandaşın yüzünü güldürdü!

Ordu'da ucuzlayan hamsi vatandaşın yüzünü güldürdü. Hamsinin kilosu Ordu'da 25 liraya kadar geriledi.

Ordu'da hamsinin fiyatı vatandaşın yüzünü güldürdü!

Ordu'da hamsinin kilosu 25 liraya düştü.

Ordu'nun Perşembe ilçesinde dün gece bol miktarda hamsi avlanınca tezgahlarda kilogramı 25 liraya geriledi.

1 Eylül tarihinde başlayan sezonun ardından Karadeniz açıklarında avlanan hamsi, sezon başında 50-60 liradan satılmaya başlamıştı. Gün geçtikçe bollaşan hamsinin fiyatı ise 35 liraya kadar geriledi.

Ordu'da hamsinin fiyatı vatandaşın yüzünü güldürdü! Perşembe ilçesinde balıkçılık yapan Erdal Çamaş, "Bugün hamsi çok bol çıktı, 25 liradan satılıyor.

Bol oldukça fiyatlar düşüyor. 50-60 liradan başladı, bugün itibariyle 25 liraya kadar düştü. Vatandaşlar bol bol yesinler. Her zaman bu fiyatlar olmayabilir. Sezon başlarında hamsi yüksekti, bol oldukça ve havalar soğudukça fiyatlar geriledi. Bundan sonra inşallah daha da bollaşacak" diye konuştu.

Vatandaşlar ise hamsinin taze olduğunu ve fiyatların çok uygun olduğunu söyledi.

Hamsinin fiyatı neden düştü?
Hamsinin fiyatı, balıkçıların avladığı hamsinin miktarına ve kalitesine göre değişmektedir. Her zaman bu fiyatlar olmayabilir. Sezon başlarında hamsi yüksekti, bol oldukça ve havalar soğudukça fiyatlar geriledi. Sezon başında hamsinin miktarı az olduğu için fiyatlar yüksekti. Zamanla hamsinin miktarı arttıkça fiyatlar da düşmektedir.

Bugün Ordu'da hamsinin fiyatının 25 liraya düşmesinin nedeni, Perşembe ilçesinde dün gece bol miktarda hamsi avlanmasıdır. Havaların da soğumaya başlaması, hamsinin arzını artırmaya devam edecek ve fiyatların daha da düşmesine neden olabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler