Ordu'da esnafın gözü fındıkta

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, acilen fındık piyasasını düzenleyecek bir kurumun fındığa sahip çıkması gerektiğini söyledi. Ordu’da fındık sezonun yaklaşmasıyla fındık üreticileri ve esnaflar, fındığın Ordu’ya sağlayacağı ekonom

Ordu'da esnafın gözü fındıkta

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, acilen fındık piyasasını düzenleyecek bir kurumun fındığa sahip çıkması gerektiğini söyledi. 


Ordu’da fındık sezonun yaklaşmasıyla fındık üreticileri ve esnaflar, fındığın Ordu’ya sağlayacağı ekonomik gelire endekslenirken, Ordu TSO Başkanı Servet Şahin, “Fındıkta piyasayı düzenleyecek Fiskobirlik ve TMO gibi kurumlar olmadığı için bu sezon Ordu ekonomisinin nasıl olacağını kestiremiyoruz.

 

Fındığın kurtuluşu lisanslı depoculuk ve devamında ürün borsasıdır. Şuanda Ordu piyasası fındığa endekslenmiştir. Üretici ve esnaf fındığın toplanmasını ve piyasaya sürülmesini bekliyor. Fındığın 7.50 liradan bir ay içinde 3.90 liraya düşmesi fındık piyasasının dengesini ya da dengesizliğini gösteriyor” dedi.

 

Ordu’dan çok göç verildiğine de vurgu yapan Şahin, “Eğer fındıkta düzenleyici bir kurum olmazsa bu bölgeden göçler devam eder” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler