Ordu'da Ekmek Tartışması

Ordu'da 8 ay aradan sonra ekmekte yapılan gramaj ayarlaması, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) ile Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'ni (ESOB) karşı karşıya getirdi. Ticaret ve Sanayi Odası kendi üyesi fırıncıların sattığı ekmeğin gramajını düşürürk

Ordu'da Ekmek Tartışması

Ordu'da 8 ay aradan sonra ekmekte yapılan gramaj ayarlaması, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) ile Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'ni (ESOB) karşı karşıya getirdi. Ticaret ve Sanayi Odası kendi üyesi fırıncıların sattığı ekmeğin gramajını düşürürken, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ayarlamanın gereksiz olduğunu belirterek iptali için Ordu Valiliği'ne başvurdu.

Ordu'da bulunan fırıncıların girdi fiyatlarındaki artışı gerekçe göstererek yaptıkları zam talebi Ordu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kabul edilirken, Ordu Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği tarafından reddedildi. Ticaret ve Sanayi Odası Fiyat Tespit Komisyonu ilde 300 gramı 500 kuruştan satılan ekmeğin gramajını 250 grama düşürdü. Ticaret ve Sanayi Odası'na bağlı fırınlar ekmeği bu şekilde satmaya başladı. Ancak zam talebini 'gereksiz' bulan Ordu Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ise zam yapmadığı için bu kuruluşa üye fırıncılar ekmeği 300 gramdan satmaya devam ediyor. Ordu Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği bununla yetinmeyerek Ticaret ve Sanayi Odası'nın ekmeğin gramajını düşürmesine itiraz etti. Ordu Valiliği'ne başvuran Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı, ekmekte 8 ay önce genel bir ayarlama yapıldığını ve 350 gramdan 300'e düşürüldüğünü hatırlatarak, geçen süre zarfında un dahil girdi fiyatlarında artış olmadığı gerekçesiyle Ticaret ve Sanayi Odası'nın kararının iptalini istedi.

"EKMEK ZAMMI GEREKSİZ"
Ordu Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Fiyat Tespit Komisyonu Başkanı Alaattin Felek, yaptığı açıklamada, Ticaret ve Sanayi Odası'nın yaptığı ayarlama ile ekmeğin kilo fiyatının 1.66 yeni kuruştan 2 YTL'ye çıktığını belirterek, "8 ayda ekmek fiyatı yüzde 20 artırılmış oluyor. Bu 8 ay süre içerisinde ekmeğe zammı gerektirecek hiçbir önemli girdi artışı olmamıştır. Ekmeğin en önemli girdisi olan unun fiyatı da aynıdır. Dolayısıyla bu dönemde yapılan zam gereksiz ve halkın aleyhine bir durum ve tutumdur. İptal edileceğine inanıyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler