Ordu'da doğalgaz oduncuları vurdu

 Ordu’da havaların soğutmasıyla birlikte doğal gaz kullanıcı sayısı her geçen gün artarken oduncu ve kömürcüler, doğal gazın işlerini etkilediğini belirtirler.  Ordu’da odun kömür ve kabuk satışı yapan Tuncay Kutupoğlu, Ordu’ya doğal gazın gelmesiyle birl

Ordu'da doğalgaz oduncuları vurdu

 

Ordu’da havaların soğutmasıyla birlikte doğal gaz kullanıcı sayısı her geçen gün artarken oduncu ve kömürcüler, doğal gazın işlerini etkilediğini belirtirler. 
 
Ordu’da odun kömür ve kabuk satışı yapan Tuncay Kutupoğlu, Ordu’ya doğal gazın gelmesiyle birlikte işlerinin yüzde 30’lara düştüğünü belirterek, "Doğal gazın gelmesi bizim işlerimizi etkiledi. Lüks kesimlerde ve orta kesimler doğal gaza geçti. Her gün doğal gaz geçişleri artıyor.
 
Eskiye nazaran yüzde otuzlara işlerimiz düştü. Malum odun kömür yakanlar gariban insanlar. Onlarda kendi bağ ve bahçelerinden odunlarını getiriyorlar. İşimizin eski cazibesi kalmadı. Odun fiyatımız kesilmiş şekilde tonu 300 TL, kömürün torbası 14-15 TL, kabuk fiyatları da fabrikanın verildiği fiyatlara bağlı oda günü gününe tutmuyor. 13-15 TL arasında satılıyor. Kabuk eskiden bir kilogram fındık fiyatından satılırdı. Şimdi fındık kabuğuna talep çok olduğu için fiyatını artırdı” diye konuştu.
 
Ordu’da doğal gaz işlerini yürüten AKSA Ordu Giresun DoğalGaz Dağıtım A.Ş. Harita Şefi Hakkı Kahya, Ordu’da ısınma amaçlı doğal gaz abone sayısının 17 bin olduğunu belirterek, abone sayısının gün geçtikçe arttığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel